Kristian Pulli löi kovat vastustajat Tukholman Ruotsi-ottelun pituushypyssä tuloksella 810, jonka hän hyppäsi 3,6 sekuntimetrin myötätuuleen. Pullin toiseksi pisin hyppykin kantoi 805. Ainoa suomalainen Tukholman olympiastadionilla kahdeksan metriä ennen tätä hypännyt kilpailija oli Pertti Pousi tasan 50 vuotta sitten.

Pulli kiitteli, että lämpö ja myötätuuli loivat loisto-olot tuloksen tekoon. Se hyppääjää jäi harmittamaan, että 810, joka ylitti kolmella sentillä hänen ennätyksensä ja olisi vienyt MM-rankingin kautta kiinni kisapaikkaan, syntyi liian kovassa myötäisessä.

– Toisaalta siinä oli kuusi yritystä aikaa tehdä tulosta. 805:n hyppykin oli aika hyvä. Koko kisan ajan loppujuoksu alkoi tulla paremmin. Tuntui, että se tuli kuin tyhjää vaan, Pulli sanoi.

Roni Ollikainen ja Kalle Salminen olivat kaksi viimeistä, mutta hyppäsivät hekin kelpo tulokset 771 ja 767. Pisteet Ruotsille 12 – 10.

– Oli vähän pehmeää tekemistä. Olisi pitänyt olla aktiivisempi hypyn lopussa, Ollikainen sanoi.

– Juoksu tuntui hyvältä. Ensimmäisessä ponnistus vähän petti polvesta ja lopussa alkoivat paukut vähän loppua, Salminen kertasi omaa kisaansa.

Lähde: Urheiluliiton tiedote