Viimekesäinen 400 metrin juoksun naisten Suomen mestari Aino Pulkkinen Äänekosken Urheilijoista palasi kilparadoille jalkavaivojen hellitettyä oman seuransa kansainvälisissä kilpailuissa.

Pulkkinen oli 1,3 sekuntimetrin vastatuuleen juostussa 100 metrin kilpailussa toinen ajalla 12,33 häviten kolme sekunnin sadasosaa Lapinlahden Vedon Maria Räsäselle.

Naisten keihäänheiton voitti kiinalainen Ge Lijuan uudella ennätyksellään 58,49. Tänä kesänä jo 62,88 heittänyt Japanin Yuka Mori oli toinen tuloksella 56,48. Ge on tänä kesänä heittänyt Suomessa 11 kilpailua, joista hän on voittanut seitsemän.

Paras suomalainen oli Lehtimäen Jyskeen Janette Lepistö, joka nousi kuudennelta sijalta kolmanneksi viimeisellä heitollaan 51,58. Hieman yli 50 metriä heittivät myös Lappeenrannan Urheilu-Miehien Saara Lipsanen ja Gamlakarleby IF:n Minna Hollanti.

Kiinan maajoukkueheittäjät veivät miesten kiekonheitossa kaksoisvoiton. Voittaja Tuergong Abuduaini sinkautti 57,49.

Eveliina Rouvali Kuopion Reippaasta työnsi naisten kuulaa 15,89. Rouvalin toiseksi pisin työntö oli vain sentin tätä lyhyempi.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä voitti naisten korkeushypyn tuloksella 174. Hän pudotti kolmesti korkeudesta 180.

Miesten keihäänheiton voitti ensi kerran juhannuskisojen jälkeen kilpaillut järjestävän seuran Jami Kinnunen avausheitollaan 72,47.

Lähde: Urheiluliiton tiedote