Antti Aalto ponnnisti parhaaksi suomalaiseksi Japanissa – ”Mukava hypätä täällä”

© Kuva: Getty Images

Mäkihypyn kesä-GP-sarja jatkui perjantaina Japanin Hakubassa. Antti Aalto ponnisti 13:nneksi ja Niko Kytösaho nappasi 29. sijallaan uran ensimmäiset korkeimman kilpailusarjan pisteet.

Japanin Ryoyu KobayashinYukiya Saton ja Keiichi Saton kolmoisvoittoon päättyneessä kilpailussa. Aallon hypyt kantoivat 122 ja 119 metriä.

Aalto ei täysin ollut tyytyväinen hyppyihinsä, vaikka ne toivat kesä-GP:llä top15-sijoituksen.

– Tänään oli ihan kohtalaiset hypyt, eka oli hyvä. Toisessa ponnistuksen tasapaino ei ollut ihan niin hyvä kuin ensimmäisessä. Kaiken kaikkiaan ihan ok kisa ja mukava hypätä täällä Japanissa, kertoi Aalto ensimmäisen kisan jälkeen.

Aalto jatkaa vielä fysiikan kehittämistä, mutta pikkuhiljaa syksyä kohti alkaa kevyempi vaihe ja valmistautuminen talvikauteen.

Kisan toinen suomalainen Niko Kytösaho hyppäsi uran parhaaseen sijoitukseen, ollen 29:s. Kytösahon hypyt kantoivat 115 ja 109 metriä. Kytösaho ei ollut tyytyväinen hyppyihinsä, mutta pisteet lohduttivat.

– Koko reissun ajan ollut vähän vaikeeta tuo hyppääminen, kisahypyt olivat aika samaa tasoa, mitä täällä muutkin hypyt. Vähän samaa vikaa tuossa tekniikassa, mitä ollut Suomessa pari viimeistä viikkoa, kertoi Kytösaho, joka on kärsinyt ylikuormitustilasta parin viimeisen viikon ajan.

Kytösaho näki tilanteessa kuitenkin myös positiivista.

– Tosin on positiivista nähdä, että heikoillakin hypyillä pystyi pääsemään toiselle kierrokselle, se antaa tsemppiä jatkoon ja  tottakai se, että Antti hyppäsi tuommoisen sijoituksen perushypyillä. Aikaisemmin aika tasapäikseen Antin kanssa olen pystynyt hyppäämään niitä perushyviä hyppyjä kotona, mietti Kytösaho.

Kesä-GP jatkuu huomenna lauantaina Hakubassa toisella osakilpailulla. Ensimmäinen kierros alkaa klo 12:30 Suomen aikaa.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote