Beach volleyn SM-lopputurnauksessa mukana maan parhaimmisto yhtä huippuparia lukuunottamatta

© Kuva: Getty Images
NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

JyväsLentis isännöi beach volleyn SM-lopputurnausta viikonloppuna satamassa ja Tuomiojärvellä.

Beach volleyn Suomen mestaruudet ratkotaan tulevana viikonloppuna Jyväskylässä. Kolmen päivän ajan pallolle antaa kyytiä maamme parhaimmisto niin aikuisten kuin nuorten sarjoissa. JyväsLentis isännöi kauden kotimaista päätapahtumaa jo kolmatta vuotta peräkkäin.

– Tämän kesän finaaleissa sekä lauantai että sunnuntai saavat todellisen huipennuksen, kun miesten loppuottelu päättää lauantain ja juniorien loppuottelut sekä naisten sarja välieristä eteenpäin pelataan sunnuntaina, JyväsLentiksen toiminnanjohtaja Taneli Nieminen kertoo.

Pääareena on edellisvuosien tapaan rakennettu Jyväskylän satamaan. Nuorten alkusarjat pelataan lauantaina Tuomiojärven uimarannalla. Molemmille tapahtuma-alueille on vapaa pääsy.

– Pääkatsomoon on myynnissä numeroimattomia lippuja, joilla katsoja voi halutessaan varmistaa huippupaikan. Lipunostaneille varataan alue pääkatsomon keskiosasta. Lisäksi tapahtumasta löytyy VIP- sekä anniskelualueet, toiminnanjohtaja jatkaa.

Vuosi sitten SM-kultaa Jyväskylässä juhlivat Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen sekä Jyrki Nurminen ja Santeri Siren. Samat parit lähtevät rankingykkösinä myös tämän vuoden lopputurnaukseen.

– Paikallista väriä edustavat Emma Tenhunen ja Oona Ojala sekä Anna Rantala helsinkiläisen parinsa Ida Sinisalon kanssa. Molemmat parit ovat vahvasti mukana mitalitaistossa. Lisäksi juniorien sarjoissa nähdään useita kotikentällään esiintyviä pelaajia, Nieminen tietää.

Nurminen ja Siren ovat vieneet nimiinsä kauden kolme pelaamaansa SM-osakilpailua. Naisten puolella kahteen turnausvoittoon ovat yltäneet Rantala / Sinisalo Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen. Kärkipareista Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen joutuu jättämään viikonlopun turnauksen väliin Parkkisen selkävaivojen vuoksi.

Kautta aikoen eniten SM-mitaleja on saavuttanut Riikka Lehtonen, yhteensä 14 (10 kultaa, 2 hopeaa ja 2 pronssia). Ensimmäisen Suomen mestaruutensa Lehtonen voitti yhdessä Saara Loikkasen (nyk. Esko) kanssa jo vuonna 1997. Miehissä eniten mitaleita on Toni Vahelalla ja Timo Haavistolla, 5 kultaa ja 4 hopeaa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!