Kristiina Mäkelää ei tyydytä enää 14 metrin loikat: ”Haluan kärkitulosta ylöspäin”

© Kuva: Juha Tamminen

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä kimmahtelee sunnuntaina Leppävaarassa Motonet GP:ssä sikäli kotikentällään, että se on juuri se paikka, missä hän on viime ajat tehnyt pääosan lajiharjoituksista.

Dohan MM-kilpailuihin valmistautuvalle Mäkelälle Espoon kilpailu on viides sydänkesän pitkän harjoitusjakson jälkeen. Pisimmälle tänä kesänä on kantanut Lappeenrannan Kalevan kisoissa myötätuuleen loikittu 14,19. Nyt toiveissa on lentää pidemmälle.

– Espoosta lähden ehdottomasti hakemaan kovaa tulosta. Enää en ole tyytyväinen 14 metriin. Tällä hetkellä on melkein sama millainen hyppy sieltä tulee, ja se leijailee sinne 14 metriin. Mutta nyt haluan kärkitulosta ylöspäin, Mäkelä sanoo.

Keskikesän harjoitustauolta tullessaan Mäkelä totesi, että hypyt kantavat, jos kontaktit ovat riittävän teräviä. Toistaiseksi ne eivät ole Mäkelää tyydyttäneet.

– Nyt on tosi hyvä tilanne siihen nähden, etten ole vielä onnistunut ponnistamaan kertaakaan. Tulokset ovat tehty täysin vauhdinjuoksulla. Eli vauhti toimii, mutta haaste on kontakteissa hyppyalustaan. En saa ”törmättyä” jalkaan, vaikka nyt olisi voimaa ja ominaisuuksia, Mäkelä sanoo.

– Aikaisemmin oma tekniikka on kontakteissa perustunut allesipaisuun, jolla vauhti säilyy nätisti. Mutta jos haluaisi hypätä pitkälle, pitäisi ponnistaa. Eikä tarvitsisi ponnistaa kuin kerran kinkasta alastulossa, ja se olisi heti tosi paljon pidemmällä.

Mäkelän mukaan edellytykset tehokkaisiin ja teräviin kontakteihin ovat olemassa, haaste on saada ne teknisesti onnistumaan.

– Nyt on kauhea into päästä näyttämään, että siellä se on, kun kroppakin tuntuu olevan suht koht kunnossa. Vasemmalla jalalla on aika tiukkaa, kun se ottaa ne kaksi kontaktia. Kun vauhti on kasvanut, isku on kovempi. Jalka on silti ehtinyt palautua kilpailujen jälkeen.

Lajin tilastokärkenä Espooseen lähtee Liettuan Dovilė Kilty. Hän voitti viikonvaihteessa Norjassa Euroopan Ykkösliigassa ennätyksellään 14,28. Mäkelän tämän vuoden paras tulos on jo talvena loikittu Suomen halliennätys 14,38.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.