Suomalaisen nyrkkeilyn ykkösnimi Mira Potkonen on varmistanut mitalin Espanjan Alcobendas Cityssä käytävissä Euroopan mestaruuskilpailuissa. Kilpailujen ykkösrankattuna Potkonen sai ensimmäisellä kierroksella vapaa-arvan ja kukisti tiukassa avausottelussaan englantilaisen Paige Murneyn 3-2.

Puolivälierävoitto Valko-Venäjän Ala Yarsevichista 5-0 varmisti paikan semifinaaleihin. Finaalipaikasta Potkonen iskee Irlannin nuorta Amy Broadhurstia vastaan. Iän ei pidä antaa kuitenkaan hämätä. Irlantilainen on kaksinkertainen alle 22 vuotiaiden Euroopan mestari ja iskenyt naisten MM-kehässä sarjassa 64 kiloa. Kokemusta on paljon ja vaikea vasuri tietää, miten isketään voittoja. Omassa puolivälierässään Broadhurst kukisti Venäjän moninkertaisen arvokilpailumitalistin, kolmosrankatun Anastasiia Beliakovan sensaatiomaisella nyrkkeilyllä.

Perjantain kohtaaminen tarjoaa huippunäytöksen kahden Euroopan mestarin välillä. Ottelijat ovat erinomaisessa kunnossa ja kummastakin kulmasta löytyy taktista osaamista. Ottelu on klo 15.30 Suomen aikaa alkavan tilaisuuden viidentenä.

Lähde: Tiedote