Suomalainen pituushyppääjä hätyytteli ennätystään Espanjassa erikoisissa olosuhteissa – ”Juoksu alkoi tuntua kevyeltä ja kulki hyvin”

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Taika Koilahti ponnisti 662 ja voitti naisten pituushypyn Espanjassa Sierra Nevadan korkeanpaikan harjoituskeskuksessa käydyssä kilpailussa. Anne-Mari Lehtiö oli kilpailussa kolmas kesän parhaallaan 631.

Kilpailu käytiin reilun 2300 metrin korkeudessa merenpinnasta, eli oloissa jossa pienempi ilmanvastus antaa hyppääjälle pienen edun. Koilahti sai tuloksen ensimmäisellä ja viimeisellä kierroksella, mutta astui siinä välissä yli pitkiä hyppyjä.

– Kahteen ensimmäiseen hyppyyn juoksu ei lähtenyt kulkemaan ollenkaan, mutta sitten kun olin ne tehnyt, juoksu alkoi tuntua kevyeltä ja kulki hyvin, mutta sitten tuli yliastuttuja. Viimeisellä hypyllä päätin, että tällä haluan tuloksen ja jarrutin lankulle, Koilahti kertaili.

Koilahden voittotulos syntyi viimeisellä yrittämällä. Vaikka tulos jää vain seitsemän senttiä hänen Lappeenrannan Kalevan kisoissa hyppäämästä omasta ennätyksestä, Sierra Nevadan kilpailu painui hyppääjän mielessä pieneksi pettymykseksi.

– Ne yliastumiset harmittavat niin paljon, Koilahti sanoi.

Kilpailu käytiin pääosin vastatuuleen.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!