Patrik Niklas-Salmisen, 22, vastuuvalmentajana aloitti suomalaiselle tenniskansalle tuttu entinen maajoukkuepelaaja Tuomas Ketola.

44-vuotias Ketola on parhaimmillaan ollut miesten kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 130 vuonna 1998 – samana vuonna suomalainen oli nelinpelistalla 76. Ketola oli myös maajoukkueen kantavia voimia vuosina 1993-2007. Ketola toimii lisäksi Tampereen Tennisseuran valmennustehtävissä ja hänen valmennettaviin ovat aikaisemmin kuuluneet Henri Laaksonen, Micke Kontinen ja Henrik Sillanpää. Niklas-Salmisen taustatiimiin kuuluvat lisäksi fysiikkavalmentaja/fysioterapeutti Pirpa Takki ja fysioterapeutti Mikko Pehkonen.

Niklas-Salminen ja Ketola aloittivat valmennussuhteensa 26.8. ja yhteistyö kattaa ensin tämän vuoden loppuun, jonka jälkeen sovitaan jatkosta.

Patrik Niklas-Salminen, kuinka valmentajan vaihdokseen päädyttiin?

– Lopetimme aikaisemman valmentajani, Boris Chernov, kanssa yhteisellä päätöksellä yhteisymmärryksessä. Tampere Openin jälkeen asiat alkoivat konkretisoitua valmentajavaihdoksen suhteen. Suuret kiitokset Borikselle yhteisistä vuosistamme.

Miten vastuuvalmentajaksi valikoitui Ketola?

– Tampereen jälkeen aloitimme kartoittamaan vaihtoehtoja Suomesta. Puhuin asiasta Jarkko Niemisen ja Federico Riccin kanssa – heiltä tuli idea, että Ketola voisi olla sopiva. Sitten rupesimme keskustelemaan asiasta Tuomaksen kanssa. Hän oli innoissaan ja pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen.

Mitkä ovat tunnelmasi valmentajavaihdoksesta?

– Innolla aloitan uudet kuviot. Uskon, että Tuomaksella on paljon annettavaa minulle. Hänen kanssaan on helppoa olla kentällä ja sen ulkopuolella, joten löydämme varmasti yhteisen sävelen nopeasti. Häneltä löytyy todella paljon tietämystä ja ymmärrystä ammattilaistenniksen vaatimuksista.

Lähde: Tennisliitto