Suomalaisurheilija tekee upeaa työtä nuorten hyväksi: Kerännyt jo upean summan – ”Nyt saadaan autettua kunnolla”

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Ammattilaisuran hyvä alku vaatii uskoa, lahjoja, työtä ja tukea. Golfissa ammattilaiseksi päätyvät vain harvat. Syyt tähän ovat usein myös taloudellisia.

Juuri ammattilaiseksi siirtyvät pelaajat tarvitsevat henkistä ja rahallista tukea päästäkseen seuraavalle tasolle, pelaamaan ulkomaille ja jahtaamaan unelmiaan.

Helpottaakseen nuorten ammattilaisten uran alkumetrejä Suomen tämänhetkinen ykköspelaaja Mikko Korhonen perusti alkukesästä The 59 Fund -nimisen rahaston, joka tukee nuoria ammattilaisia.

– On kyllä hienoa, että rahasto saatiin perustettua edistämään suomalaisten ammattilaisgolfareiden ratkaisevia ensiaskelia. Golfin Edistämissäätiölle iso kiitos tuesta. Tässä ollaan yhdessä tärkeällä tiellä antamassa hyvää takaisin, Korhonen sanoi.

Rahasto järjestää ensimmäisen The 59 Fund Invitatonal -kutsukilpailun Tapiola Golfissa torstaina 5. syyskuuta alkaen klo 8.30. Kisa pelataan neljän pelaajan joukkuein, ja paikalla on Mikko Korhosen ohella yllätysvieraita.

Kutsukilpailun järjestelyistä vastaa tapahtumien ja matkailun erikoisasiantuntija Via Nord, joka tuo Tapiola Golfiin Katalonian nautintoja kaikille pelaajille ruoan, juoman ja yllätyspalkintojen muodossa.

– Tavoitteena on pitää joka vuosi kutsukilpailu jatkossakin rahaston nimikkopäivänä 5.9. Monet ihmiset ovat pistäneet itsensä likoon ja mahdollistaneet tulevan päivän. Korvanappiin tuli tieto lisäksi, että mahdollisesti olisi pari joukkuetta vielä vapaana. Kannattaa iskeä kiinni ja varata.

The 59 Fund oli Järviseudun Golfseuran kentällä Lappajärvellä viime viikonvaihteessa pelatun perinteisen Kivitippu Pro Am – ja Kivitippu Invitational -kilpailun hyväntekeväisyyshuutokaupan kohteena. Huutokauppa keräsi rahastolle reilut 40 200 euroa.

– Yli 40 000 euroa kasaan – käsittämätön summa! Nyt saadaan autettua kunnolla pelaajia, joilla on nälkää, osaamista ja suunnitelmia nousta maailman parhaiden joukkoon. Odotan innolla joulukuuta, jolloin boardin kanssa katsotaan hakemukset läpi ja päätetään tuettavat pelaajat.

– Huikea tapahtuma Lappajärvellä, järjestelyt olivat aivan omaa luokkaansa. Tapahtuman pääarkkitehti Esa Rannila on tukenut suomalaista ammattilaisgolfia jo lähes 20 vuotta. Suuri hatunnosto on siis paikallaan.

Ensimmäinen rahaston toimintaa tukeva tapahtuma, Boost Golf, järjestettiin Sarfvik Golfissa 21. toukokuuta. Tapahtuman huutokauppa tuotti rahastolle tuolloin yli 8000 euroa.

– On ollut hyvä kesä. Useat pro am -tapahtumat ovat osoittaneet, että Suomi-golf tekee tiukasti töitä yhdessä lajin eteen, Korhonen sanoi.

Rahastoon voivat lahjoittaa varoja sekä yritykset, yhdistykset kuin yksityiset ihmisetkin. Ensimmäiset tuet jaetaan vuoden loppuun mennessä.

Lähde: Tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!