Ella Junnilalla selvä tavoite Dohan MM-kisoissa

© Kuva: Juha Tamminen

Ella Junnila on kesän mittaan nostanut korkeushypyn naisten Suomen ennätyksen 195 senttiin ja ponnisti pronssia 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa Gävlessä.

Elokuun alussa Euroopan superliigassa tuli kuitenkin nilkkavamma, minkä jälkeen Junnila ei käytännössä ole kilpaillut. Hän voitti Porvoossa elokuun lopussa 22-vuotiaiden Suomen mestaruuden, mutta siihen riitti 165:n ylitys.

Dohassa Junnilan haaste on seitsemän viikon kilpailutauko.

– Nyt on vähän sellainen fiilis, kuin kauden aloituksessa. Ei ole ihan läheltä kovaa kisaa alla, mutta hyviä hyppyharjoituksia kyllä, Junnila sanoo Urheiluliiton tiedotteessa.

Dohassa karsintaraja on 194 ja karsinnan hyppykorkeudet 170, 180, 185, 189, 192 ja 194.

– Rajuilla korotuksilla mennään alusta lähtien. Se yleensä tarkoittaa, että kierrokset kestävät, kun otetaan useampi yritys jokaisesta korkeudesta, mutta silti aika standardi karsintakilpailu. Niissä on aina kovat korotukset, Junnila kertoo.

– Finaaliin pyritään. Se on suurin tavoite. Se ei ole mahdotonta, mutta vaatii hyvää kilpailua, koska minun perustasoni ei ole siellä 195 sentissä vaan lähempänä 190:tä. En kuitenkaan pidä sitä mitenkään epärealistisena, Junnila pohtii.

Junnila kävi keskiviikkona Khalfifa-stadionilla hakemassa tuntumaan kilpailupaikkaan ja oloihin. Niiden suhteen hänellä ei ole valittamista.

– Stadionilla oli hyvä lämpötila, ei kuuma eikä kylmä. Ja radan pinta oli ihan perus-mondo, Junnila kertoi.

Korkeushypyn karsintakilpailu alkaa perjantaina klo 18.40.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.