Upeaa! Suomalainen lajivoittoon Brysselin Timanttiliigassa – Löi ME-miehen

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Chelsea isännöi Manchester Unitedia! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Espoon Tapioiden Toni Piispanen voitti 100 metrin kelauksen Brysselin Timanttiliigassa. Piispanen jätti toiseksi kotiradallaan kelanneen belgialaisen ME-miehen Peter Genynin.

– Lähtö ja 20 ensimmäistä metriä onnistuivat melkein täydellisesti ja johdin kelaustuolin mitalla. Kiihdytysvaiheessa 20-60 metriin oikea hanska alkoi lipsumaan ja Genyn pääsi rinnalle. Lopussa lisäsin voimaa ja paikkasin tilanteen, Piispanen kertoi.

– Viileä keli on myrkkyä tälle lajille, koska silloin hanska tarraa huonommin. Nyt oli illalla kylmä tuuli ja se näkyy heti pidossa, Piispanen selvensi.

Kärkikaksikon välistä aikaeroa oli vain 0,04 sekuntia. Piispasen voittoaika oli 20,74. Tuulen voimakkuus oli 0,8 metriä sekunnissa.

Genyn pitää hallussaan kauden kärkiaikaa 19,98. Hänen viimevuotinen maailmanennätyksensä on 19,89.

– Oli hienoa päästä kilpailemaan Timanttiliigassa. Se kertoo siitä, että luokan 51 taso on korkea. Hotellilta saavuimme poliisisaattuessa stadionille ja yleisö piti ääntä koko ajan, Piispanen kuvaili kokemusta.

– MM-kilpailuihin valmistaudun koti-Suomessa. Treenikenttänä on yleensä Vuosaari ja osan harjoituksista teen Tapiolassa Esport-areenalla. MM-kilpailuissa tähtään täyspainoisesti sekä 100 että 200 metrille.

Kilpailussa kohtasi viisi maailman vuositilaston seitsemästä parhaasta. Tulevien MM-kilpailuiden mitaliehdokkaista puuttuivat vain meksikolainen Navarro ja algerialainen Berrahal.

Lähde: Urheiluliitto

Valioliigassa Chelsea isännöi Manchester Unitedia! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!