Dohan maailmanmestari kiitteli suomalaisia – ”Olen taistellut tämän eteen jo usean vuoden”

© Kuva: Getty Images

Dohan Khalifa-stadionin katsomossa liehuivat maanantaina Ruotsin liput, kun Daniel Ståhl lopetti kunniakierroksen kiekonheiton tuoreena maailmanmestarina.

Ståhl pyrähti komealla spurtilla keskelle Khalifa-stadionin nurmikkoa varmistettuaan Ruotsin kaikkien aikojen ensimmäisen  maailmanmestaruuden kiekonheitossa. Se heltisi 67,59 kantaneella kolmannen kierroksen heitolla.

Ståhlille mestaruus maistui. Toissa vuonna hän hävisi Lontoossa MM-tittelin kahdella sentillä Liettuan Andrius Gudžiusille. Samassa järjestyksessä kaksikko oli myös viime vuoden EM-kilpailuissa Berliinissä. Silloin ero liettualaisen hyväksi oli 23 senttiä.

– Historiallinen voitto Ruotsille ja olen taistellut tämän eteen jo usean vuoden. Tänä vuonna on pyritty kehittämään tekniikkaa, matkustettu paljon kilpailemassa ja voitettu kilpailuja. Täällä minulla oli kaksi tavoitetta: heittää finaaliin ja voittaa mestaruus, Ståhl sanoi ja kiitteli kannattajiaan niin Ruotsissa kuin Suomessa.

Ruotsinsuomalainen Ståhl, 27, on tänä vuonna ollut lajinsa ehdoton valtias. MM-tittelin ohella hän on kauden maailmantilaston ykkönen Ruotsin ennätyksellä 71,86. Toiseksi Dohassa heitti Jamaikan Fedrick Dacres, joka kiskaisi 66,94. Itävallan Lukas Weisshaidinger oli kolmas tuloksella 66,82.

Lähde: Urheiluliitto