Henri Kontinen ja Edouard Roger-Vasselin taistelivat loppuotteluun Tukholmassa

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Henri Kontinen ja ranskalainen Edouard Roger-Vasselin etenivät nelinpelin loppuotteluun Tukholmassa. Kyseessä on Kontisen kauden kolmas finaalipaikka.

Sijoittamaton suomalais-ranskalaispari ei ollut hävinnyt erääkään ennen välierää. Puolivälierässä kaatui turnauksen toiseksi sijoitetut Ivan Dodig ja Filip Polasek 7-6, 7-5. Perjantaisessa välierässä olivat vastassa neljänneksi sijoitetut hollantilainen Wesley Koolhof ja ranskalainen Fabrice Martin.

Kontinen/Roger-Vasselin mursi vastustajan syötön heti ottelun alkajaisiksi ja vielä toinen murto toi erävoiton 6-3. Toisessa erässä oli puolestaan vastustajien vuoro murtaa erän alkupuolella ja sen turvin he etenivät erävoittoon asti. Ottelutiebreikistä muodostui todellinen jännitysnäytelmä, jossa ratkaisu nähtiin vasta jatkopalloilla. Kontinen/Roger-Vasselin selvitti vastustajiensa kolme ottelupalloa – kaksi kertaa pari syötti vastustamattoman läpisyötön vastustajiensa ulottumattomiin. Lopulta duo pääsi tuulettamaan finaalipaikkaa neljännellä ottelupallollaan numeroin 6-3, 3-6, 16-14.

– Olemme saaneet yhteispelimme klikkaamaan aikalailla heti ensimmäisestä ottelusta, niin hyvin on sujunut, kommentoi Kontinen.

Kontinen on viimeksi pelannut Tukholmassa Jarkko Niemisen parina vuonna 2014.

– Kiva pelata täällä pitkästä aikaa. Olen käynyt täällä pienestä pitäen, niin siinä mielessä erityinen kisa ja kiva olla vielä sunnuntaina mukana.

Loppuottelussa asettuvat vastaan joko ykköseksi sijoitetut Horia Tecau/Jean-Julien Rojer tai kolmanneksi sijoitetut Mate Pavic/Bruno Soares. Loppuottelu pelataan sunnuntaina.

Tämä on toinen kerta kauden aikana, kun Kontinen lyö hynttyyt yhteen ranskalaispelaajan kanssa ja etenee loppuotteluun. Aiempi kerta oli helmikuussa Jeremy Chardyn kanssa Rotterdamin ATP500-turnauksessa ja viikko päättyi turnausvoittoon. Vakiopari John Peers parantelee tällä viikolla vammojaan. Kontinen/Peers aloitti vuoden upeasti etenemällä Australian avointen loppuotteluun.

Lähde: Tennisliiton tiedote

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS