Kenialaisjuoksija uusi huiman loppukirin ansiosta maailmanmestaruutensa 0,01 sekunnin erolla

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Etiopia teki eilen Dohan MM-kisojen miesten 3000 metrin estejuoksussa taktisesti kaiken oikein ja erittäin uhrautuvan vuorovedon seurauksena pudotti kaksi kolmesta kenialaisesta jo 600 metriä ennen maalia.

Maailmantilaston ykkönen Marokon Soufiane el Bakkali luuli jo tilaisuutensa tulleen ja avasi loppukirin 300 metrin päässä maalista. Mutta takasuoran puolessavälissä kärkeen säntäsikin etiopialaiskolmikon nuorimmainen 18-vuotias Lemecha Girma, jota kaksi muuta etiopialaista olivat säästelleet vetotöistä.

Maailmanmestaruutta puolustanut Kenian Conseslus Kipruto ei kuitenkaan päästänyt Girmaa paria-kolmea metriä kauemmas ja viimeisen kuivaesteen jälkeen Kipruto kaivoi syvyydestä niin tahdonvoimaisen ja sysimustan loppukirin, että viimeisellä askelella Girman pää putosi ja hän hävisi 0,01 sekuntia.

Rikkonaisen harjoituskauden jälkeen Kipruto paransi tämän vuoden parasta aikaansa yli 12 sekuntia. Koko mitalikolmikko alitti maailman tämän vuoden kärkituloksen. Voittoaika oli 8.01,35, Girma juoksi Etiopian ennätyksen 8.01,36 ja el Bakkali 8.03,76.

Kipruto on nyt neljissä peräkkäisissä MM-kilpailuissa saavuttanut kahdesti kultaa ja kahdesti hopeaa ja on myös hallitseva olympiamestari, joka on koko vuosikymmenen osoittanut tärkeimmällä hetkellä taktista kypsyyttä ja täydellistä keskittymistä vuoden päätavoitteeseensa.

Etiopian toinen juniori Getnet Wale oli neljäs ja Ranskan Djilali Bedrani viides. Molemmat juoksivat uudet ennätyksensä 8.05,21 ja 8.05,23. Etiopian kolmas edustaja Chala Beyo keskeytti kahden kilometrin jälkeen työnsä joukkueensa eteen tehtyään.

Ensimmäinen kilometri juostiin 2.39,55, toinen 2.43,40 ja kolmas 2.38,40. Viimeisen estekierroksen Kipruto kiri 58½ sekuntiin.

Lähde: Urheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!