Lassi Etelätalo ainoana keihäsmiehenä MM-finaaliin – Oliver Helander manasi tekniikkaansa: ”Ei se silloin pitkälle lennä”

© Kuva: Getty Images

Lassi Etelätalo selvitti tiensä ainoana suomalaisena keihäänheiton MM-kisojen finaaliin. Etelätalon kolmannen kierroksen 82,26 riitti viimeisenä jatkoon. Oliver Helander ja Antti Ruuskanen putosivat jatkosta tuloksin 80,36 ja 75,05.

Keihäskarsinnan voitti Saksan Johannes Vetter, joka sipaisi kivuliaan nilkkavamman kiusaamana 89,35. Viron Magnus Kirt ja Grenadan Anderson Peters olivat toiseksi ja kolmanneksi parhaat tuloksin 88,36 ja 85,34.

Etelätalo odottaa tasokasta finaalia ja lähtee parantamaan omaa tulostaan karsintaheitosta.

– Finaalissa tuo heitto ei riitä huippusijoituksilla, mutta parempaan on mahdollisuudet. Kolmas heitto oli vähän matala. Siihen kun saisi pienen nosteen, Etelätalo kertaili.

Etelätalo on Dohassa uransa toisissa arvokisoissa. Edellisen kerran hän oli mukana Zürichin EM-kisoissa 2014, jossa hän oli lopulta neljäs.

– Samanlainen fiilis on nyt kuin Zürichissä 2014. Jos nytkin saisi saman verran parannettua finaaliin, viisi metriä tuli silloin lisää, Etelätalo myhäili.

– Kärki heittää finaalissa pitkälle. Mitaleihin vaaditaan tosi pitkä heitto, katsotaan miten muut sijat menevät. Lähdetään parantamaan tästä karsinnassa.

Helander oli karsintakilpailussa 19:s.

– Teknisesti aika huonoja heittoja. Ylävartalo oli aika paljon edessä, enkä saanut keihästä asentoon. Ei se silloin pitkälle lennä. Se mitä finaaliin vaadittiin, olisi pitänyt pystyä heittämään,  mutta nyt se oli tekniikasta kiinni. Helander harmitteli

Helanderin mukaan kesän kylki- ja olkapäävammojen takia kovien harjoitus- ja kilpaheittojen niukkuus näkyi.

– Kyllä juhannuksen kylkivamman jälkeen on ollut vaikeaa, sitä ei pääse mihinkään, mutta olin luottavainen ennen kilpailua, Helander sanoi.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.