Harri Heliövaara ja ukrainalainen Ilya Marchenko juhlivat nelinpelin ATP Challenger -turnausvoittoa Kazakstanissa.

Sijoittamattomat Heliövaara (nelinpelin ATP-151) ja Marchenko (kaksinpelin ATP-378) voittivat matkalla loppuotteluun kolme ottelua. Perjantaisessa välierässä he voittivat belgialaisen Ruben Bemelmansin ja tsekkiläisen Zdenek Kolarin 6-3, 4-6, 10-7.

– Oikein kelpo matsi pelattiin tänään. Ensimmäinen erä oli selvää hallintaa ja toisessakin voitimme enemmän pisteitä kuin vastustajat. Ottelutiebreakissa sitten Ilya haki pari aika maagista palloa takaisin ja itse onnistuin pitämään verkkoa meillä hallussa, kommentoi Heliövaara välierän jälkeen.

Lauantaisessa loppuottelussa olivat vastassa neljänneksi sijoitetut puolalaiset Karol Drzewiecki/Szymon Walkow. Suomalais-ukrainalaispari oli vahvemmalla jalalla liikkeellä ja siirtyivät nopeasti 5-2 johtoon. Lopulta ensimmäinen erä kirjattiin yhden murron turvin luvuin 6-4. Toisen erän alku pelattiin tasaiseen tahtiin, kunnes Heliövaara/Marchenko iski seitsemännessä pelissä murtaen vastustajien syöttövuoron. Tämä murto riitti loppuun asti ja pari pääsi tuulettamaan turnausvoittoa erin 6-4, 6-4.

Turnaus pelattiin kovilla sisäkentillä ja oli kokonaispalkintoarvoltaan 54,160 dollaria. Turnausvoitto on Tokion olympialaisiin tähtäävän suomalaisen kauden toinen. Aiempi mestaruus tuli Hollannissa heinäkuussa yhdessä Emil Ruusuvuoren kanssa.

Lähde: Tennisliiton tiedote