Mira Potkonen on MM-kisojen ykkössijoitettu

© Kuva: Getty Images

Euroopan mestarit Elina Gustafsson ja Mira Potkonen osallistuvat 3.-13. lokakuuta Ulan-Udesssa käytäviin naisten 11. MM-nyrkkeilyihin. Etelä-Siperiassa iskettäviin MM-kilpailuihin osallistuu kaikkiaan 224 nyrkkeilijää 57 maasta.

Sarjan 60 kiloa kaksinkertainen Euroopan mestari Mira Potkonen lähtee uransa viidensiin maailmanmestaruuskilpailuihin ykkössijoitettuna. Suomalainen on maailmanranking-listan kakkosena ja hallitsevan mestarin Kellie Harringtonin puuttuessa sai hän ykköspaikan arvonnassa. Sarjaan osallistuu 35 nyrkkeilijää.

– Ykköspaikan antamalla vapaa-arvalla ei tässä kohtaa ole meille merkitystä, mutta toki se varmisti sen, ettei sarjan ennakkoon kovimmat vastustajat ole heti ensimmäisessä ottelussa vastakkaisessa kulmassa, valmentaja Maarit Teuronen kommentoi.

Potkonen kohtaa sunnuntaina voittajan ottelusta Huswatun Hasanah INA – Sandra Brügger SUI. Sveitsiläinen on entuudestaan tuttu vastustaja Potkoselle, joka on otellut Brüggerin kanssa urallaan useita kertoja. Indonesialainen sen sijaan on uusi tuttavuus. Heinäkuussa kansainvälisen President´s Cupin hopeaa iskenyt Hasanah asuu ja harjoittelee New Yorkissa. Hän osallistui Rion olympialaisiin vuonna 2016, mutta hävisi tuolloin avausottelunsa USA:n Mikaella Mayerille.

Sarjassa 69 kiloa iskevä Gustafsson sijoitettiin numerolla seitsemän. Sarjassa iskee kaiken kaikkiaan 26 nyrkkeilijää. Vuoden 2018 Euroopan mestari Gustafsson osallistuu nyt kolmatta kertaa MM-kilpailuihin. Astanassa vuonna 2016 MM-pronssia iskenyt suomalainen nousee Ulan-Uden kehään jo perjantaina.

Gustafsson kohtaa avausottelussaan Kiinan Liu Yangin. Kiinalainen voitti keväällä Saksan Cologne World Cupin kukistaen finaalissa saksalaisen viisinkertaisen arvokilpailumitalistin Nadine Apetzin pistein.

– Kiinalainen iski Saksassa vahvasti, mutta toki kevään näytöt eivät kerro päivän kuntoa lokakuuussa. Hän on pitkä ja hyvin liikkuva, kuten kiinalaiset yleensä ovat, Maarit Teuronen kuvaili Gustafssonin tulevaa vastustajaa.

Suomen joukkueen valmentajina toimii Teurosen lisäksi Joni Turunen ja Askar Sarsenbayev.

Ottelut on seurattavissa AIBA:n Youtube-kanavalla. Ottelutilaisuudet perjantaina ja sunnuntaina alkavat klo 13 Suomen aikaa.

Lähde: Tiedote