Rintauimari Ida Hulkko kahmi jo toisen voittonsa Budapestin maailmancupuinneissa. Tamperelaisen lempimatka, 50 metrin rintauinti taittui sunnuntai-illan finaalin kärkivauhtia 30,82. Matkan Suomen ennätystä (30,53) hallussaan pitävälle Hulkolle tulos oli viidenneksi nopein kautta aikain.

– Sain ladattua ihan hyvin finaaliin ja olen tyytyväinen, että perustaso on tuollaiseksi vakiintunut. Edelleenkään en saanut kauheasti irti, ja hapot pysyi alhaalla, kun ei ole treenattu nopeutta, Hulkko kertoi.

Finaalissa hän oli ylivoimainen, vasta 15-vuotias Kiinan Qianting Tang jäi suomalaiselle lähes puoli sekuntia. Budapestin voitoistaan Hulkko kuittasi kaksi 1500 dollarin palkintoshekkiä.

– Onhan se kivaa, että rahaakin tulee ja tietysti on kivaa voittaa tällaisissa kisoissa. Kyllä siinä mikkeliläistyttö on vähän äimän käkenä, että mitä tässä tapahtuu, kun yhtäkkiä kaikki on haastattelemassa kisan jälkeen.

Viime heinäkuun Gwangjun MM-finaalissa Hulkko olisi ollut tällä ajalla kuudes. Hän on nyt MM-uintien jälkeisen maailmantilaston kolmanneksi nopein Alia Atkinsonin (JAM) ja Benedetta Pilaton (ITA) jälkeen.

Helsingfors Simsällskapin Laura Lahtinen oli Hulkon seurana finaalissa. Lahtinen kiiti jaetulle viidennelle sijalle lukemin 31,83, mikä on hänen toiseksi parasta vauhtiaan. Lahtisen nuorten SE kirjataan kesäkuun SM-uinneista 31,70.

Lähde: Uimaliiton tiedote