Maria Huntington aloittaa tänään Dohan MM-kisoissa kahden päivän seitsenottelu-urakan ja Hän lähtee Dohan Khalifa stadionille luottavaisena.

Huntingtonilla on MM-kisojen ottelussa tukenaan mainio kausi, jonka tähänastinen kuorrutus on Lappeenrannan Kalevan kisoissa syntynyt 22-vuotiaiden SE-tulos 6339. Sillä Huntington on MM-kisatilastossa yhdeksäs.

Lappeenrannassa Huntingtonin tulossarja oli tasaisen hyvä: 100 metrin aidat 13,09, korkeus 183, kuula 12,67, 200 metriä 24,29, pituus 643, keihäs 44,20 ja 800 metriä 2.20,27. Dohan MM-kisaotteluun hän voi startata luottavaisena.

– Valmistautuminen MM-kisoihin on mennyt Kalevan kisojen jälkeen hyvin. Olen pystynyt treenaamaan siten kuin oli sovittu, Huntington sanoo.

Samaa sanoo valmentaja Matti Liimatainen

– Maria kunto on vähintäänkin samalla kuin Lappeenrannassa Kalevan kisoissa. On vaan ollut niin pitkä kausi, että minua mietityttää, miten se näkyy kilpailussa, Liimatainen sanoo.

Aidossa heti ennätysjahtiin?

Entä miltä kisa näyttää Huntingtonin silmin yksittäisten lajien tasolla.

– 100 metrin aidoissa olosuhteet Dohan stadionilla ovat kohdallaan. Rata on nopea ja siellä on aika lailla nollatuulet. Siinä pitäisi pystyä oman ennätyksen tuntumaan, johon kyllä tarvitaan hyvä reaktio ja lähtö, Huntington sanoo.

– Korkeus on teknisesti haastava laji, siinä pitää saada tekniikka toimimaan. Kuulasta yritetään saada taisteluvoitto. Se ei ole minulle vahva laji, mutta ei siinä arvaa hirveästi ottaa takkiin. 200 metriä sujui Kalevan kisoissa hyvin. Toivottavasti pystyisin nyt juoksemaan vähintään samalla tavalla.

Entä toisen päivän lajit?

– Se on hyvä, että pituus, joka on minulle vahva laji, on vasta illalla kuten tässä ottelussa kaikki muutkin lajit. Pituudessa ei nyt ole sellaista aamukankeutta. Toivottavasti saan askelmerkit heti kohdille.

– Keihäänheittoon on jonkin verran panostettu, joten toivottavasti siinä saisi tehtyä hyvää tulosta. 800 metrille lähdetään katsomaan, miten paljon mihinkin loppupisteisiin pitää juosta.

Lajeissa vähän tiheämpi tahti

Dohan ottelun aikataulu on sikäli normaalista poikkeava, että kaikki lajit ovat illalla ja niiden välit vaihtelevat. Poikkeavaa on sekin, että seitsenottelu ja kymmenenottelu on ajoitettu samoille päiville.

– Lajeissa on nyt vähän tiheämpi tahti kuin normaalisti. Toinen päivä on varmasti vähän raskas, kun ensimmäisenä päivänä kaikki lajit ovat aika putkeen, mutta kun kisa jatkuu toisena päivänä vasta illalla, siinä ehtii palautua, Huntington arvioi.

– Kentällä on aivan loistavat olosuhteet, samoin lämmittelyhallissa. Ei voisi paljon parempia vaatia.

MM-kisoihin valmistautumista on Huntingtonilla on helpottanut hyvä kausi, jonka ainoa takku oli 22-vuotiaiden EM-kisojen ottelun keskeyttänyt takareiden kireys. Ottelijan mukaan henkistä latinkia MM-mittelöön on rakennettu huolella.

– Se ei ole mikään päivän tai kahden valmistautuminen. Olen tehnyt henkistä valmistautumista jo monta viikkoa. Ennen kisaa mietin mielessäni koko ottelun läpi moneen kertaan läpi, samoin jokaisen yksittäisen lajin, Huntigton sanoo.

Khalifa stadionin huippuoloissa nähtänee tasokas seitsenottelun, jonka kärkinimiä ovat muiden muasa belgialainen MM- ja olympiavoittaja Nafissatou Thiam (tällä kaudella 6819), maaliskuisten EM-hallien ottelun voittaja, britti Katarina Johnson-Thompson (6813) ja Yhdysvaltain mestari Erica Bougard (6663), joka piipahti kesällä kilpailemassa Suomessakin.

– Aika kovatasoinen ottelu siitä tulee. Kärki on tosi kova. Seitsenottelun taso tuntuu nousevan koko ajan, Huntington sanoo.

Lähde: Urheiluliitto