Kahdestoista on hyvä sija, Lassi Etelätalo myhäili Dohassa keihäänheiton MM-kisojen karsinnan jälkeen. Etelätalon kolmannen kierroksen 82,26 imaisi hänet 12. heittäjänä Dohan sunnuntaiseen finaaliin, kun Oliver Helander ja Antti Ruuskanen putosivat jatkosta tuloksin 80,36 ja 75,05.

Tukalalta näytti Etelätalokin tilanne kahden kierroksen jälkeen. Hän oli siinä vaiheessa 75,11 kantaneella heitolla kaukana 12. parhaan joukosta.

– Siinä oli turha puristaa. Olen monesti onnistunut viimeisellä. Luotin siihen, että pystyn nytkin heittämään riittävän pitkälle, Etelätalo sanoi.

– Piti vain saada juoksu toimimaan. Se oli niin huonoa parissa ensimmäisessä heitossa. Kun juoksu kulkee, heitto tulee kuin itsestään.

Oman heittonsa jälkeen Etelätalo sai jännittää hetken, tuleeko kukaan ohi. Yksi noista heittäjistä oli saksalainen huippunimi Andreas Hofmann, joka putosi jatkosta heitettyään 80,06.

– Hofmannin jälkeen jännitin vielä Valko-Venäjän Aliaksei Katkavetsin heittoa (82,08). En nähnyt kunnolla mihin se tuli, Etelätalo muisteli.

Lähde: Urheiluliitto