Mahtavaa! Suomalaistenniksen suurlupaus eteni finaaliin Talissa

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Emil Ruusuvuori on edennyt kaksinpelin loppuotteluun ATP Challenger -turnauksessa Tali Openissa. Ruusuvuori kohtaa sunnuntaisessa loppuottelussa aikaisintaan klo 14:00 egyptiläisen Mohamed Safwatin.

Ruusuvuori: ”Huomenna on kauden viimeinen ottelu ja lupaan, että kaikki jätetään kentälle”

Emil Ruusuvuori (ATP-141) pääsee tavoittelemaan kotikentällään kauden neljättä kaksinpelin turnausvoittoaan ATP Challenger -kiertueella. Kymmenenneksi sijoitettu Ruusuvuori kohtasi lauantaisessa välierässä turnauksen kahdeksanneksi sijoitetun valkovenäläisen Ilya Ivashkan (ATP-138). Välierästä muodostui erittäin korkeatasoinen ja jännittävä.

Ruusuvuori pääsi avauserässä kahteen otteeseen syöttämään erävoitosta, mutta Ivashka tuli kerta toisensa jälkeen tasoihin. Lopulta tiebreikissa Ruusuvuori onnistui viemään erän nimiinsä 7-6(4). Toisen erän alussa nähtiin useita pitkiä palloralleja, joissa molemmat pelaajat osoittivat vahvaa peruslyöntipelaamistaan. Molemmilla pelaajilla oli mahdollisuutensa, mutta ensimmäisenä iski Ruusuvuori siirtyen 2-0 johtoon. Lopulta tämä murto riitti suomalaiselle, kun hän piti loput syöttövuoronsa ja eteni loppuotteluun 7-6(4), 6-3.

– Erittäin kova ja hyvä ottelu. Molemmat pelasimme hyvin ja molemmilla oli myös mahdollisuuksia. Tänään peruslyöntipelini toimi. Pystyin hallitsemaan peliä ja pitämään takarajan hallussani. Oli hienoa pelata kotiyleisön edessä, kommentoi Ruusuvuori.

Päivän ensimmäisessä välieräottelussa 14. sijoitettu egyptiläinen Mohamed Safwat (ATP-203) otti vakuuttavan voiton 15. sijoitetusta Carlos Tabernerista (ATP-212) 6-1, 6-3.

– Safwat on tuttu vastustaja. Olemme pelanneet kahdesti vastakkain ja voitot ovat tasan. Molemmilla kerroilla kotikentällään pelannut on voittanut, joten pyritään siitä pitämään kiinni. Huomenna on kauden viimeinen ottelu ja lupaan, että kaikki jätetään kentälle.

Ruusuvuori pääsee tavoittelemaan toista ammattilaisturnausvoittoaan Talin keskuskentällä. Ruusuvuori otti uransa ensimmäisen kaksinpelitittelin vuoden 2017 lopulla – tuolloin kilpailu oli ITF-kiertueen turnaus.

Lähde: Tennisliiton tiedote

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!