Aitajuoksija Oskari Mörö on kertonut Facebook-päivityksessä mieltä lämmittävästä tapauksesta.

Mörö kirjoittaa päivityksessään, miten urheilua tiiviisti seuraava naishenkilö otti muutama vuosi sitten yhteyttä ja kertoi haluavansa antaa apua. Hän lahjoitti ensin 2000 euroa ja myöhemmin uudelleen saman summan.

Lain mukaan samalta lahjoittajalta saa verovapaasti ottaa vastaan kolmen vuoden aikana 4 999 euroa.

https://www.facebook.com/morooskari/photos/a.379579445500731/1762448950547100/?type=3&theater

– Muutama vuos sitten eräs urheilua tiiviisti seuraava naishenkilö otti manageriin yhteyttä ja halus jeesata allekirjoittaneen urheilu-uraa. Lahjoitti silloin 2000e, joka yksilöurheilun edustajalle on iso summa leirejä/asumista/ravintoa/varusteita ja ylipäätään ammattimaisempaa toimintaa mietittäessä. Yksilöurheilijoilla tuen tarve muutenkin eri luokkaa kun joukkueurheilussa; ei olla seuralla töissä ja kääritä kk-palkkaa samalla tavalla kun joukkueurheilun starbat, Mörö kirjoitti.

– Syksyn aikana samainen henkilö lähestyi toistamiseen ja halusi tukea toisella samanmoiselle summalla. Aika siistiä huomata et ihmisillä on intoa auttaa ja kulkea mukana urheilijan arkea. Henkkoht haluan tässä avoimesti kiittää Minna Nyströmiä hienosta eleestä ja avusta!, Mörö jatkoi.

26-vuotiaan Mörön ennätys aidatulla ratakierroksella on kolme vuotta sitten Rion olympialaisten alkuerissä juostu 49,04. Kyseessä on samalla Suomen ennätys.