Suomalainen yleisurheilija vaihtoi valmentajaa ja kaupunkia – ”Hyvin on kaikki lähtenyt käyntiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Korkeushyppääjä-kolmiloikkaaja Jessica Kähärän ura rakentuu Jyväskylässä Vesa Rantasen valmennuksessa. Yhteistyö korkeushypyn valmennusguru Juha Isolehdon kanssa jatkuu leirien puitteissa. Samalla tapaa Kähärä ammentaa kolmiloikkaosaamista Yliastujien leireiltä.

– Minun työnä on enemmän kehittää fyysisiä ominaisuuksia, kun korkeushypyn ja kolmiloikan erikoisharjoittelua tulee leirien kautta, Rantanen sanoo.

Kähärä, 18, päätti viime kauteen pitkän ja menestyksekkään yhteistyön valmentaja Katja Kuuselan kanssa. Samalla hän siirtyi opiskelemaan Schildtin lukioon ja muutti Mikkelistä Jyväskylään, jossa harjoittelulle on tarjolla paremmat puitteet.

– Hyvin on kaikki lähtenyt käyntiin. Vähän eri liikkeitä tullut ja entisenä seiväshyppääjänä Rantasen kanssa on tehty paljon keskivartaloa. Se on ollut  muutosta aiempaan, Kähärä kertaa syksyn kokemuksia.

Viime talvena 190 ylittäneen ja parhaimmillaan 13,29 kolmiloikkaa hypänneen Kähärän harjoittelussa ei Rantasen silmin ollut tarvetta suuriin muutoksiin.

– Jessica on superlahjakas urheilija. Katja Kuusela on osannut kehittää häntä lahjakkuuspotentiaali edellä. Jessica osaa hypätä korkeutta, pituutta ja kolmiloikkaa omilla vahvuuksillaan, Rantanen sanoo.

– Minä pyrin ylläpitämään vahvuuksia ja vahvistamaan pikku hiljaa heikompia ominaisuuksia, vaikka mitään erityisen heikkoa siellä ei ole.

Lähde: Urheiluliiton tiedote