Kaudella 2018-2019 kansainvälisen läpimurtonsa A-maajoukkueen riveissä tehneen Eveliina Piipon kilpailukauden avaus siirtyy joulukuulle. Piippo on poissa maajoukkuetoiminnasta marraskuun ajan.

Pedantiksi ja kovaksi harjoittelijaksi luonnehditun Piipon syksyn harjoituskausi ei ole sujunut haasteitta ja sairastuminen juuri ennen Val Senalesin korkeanpaikan leiriä oli takaisku.

– Syksy ei ole sujunut toivotulla mallilla. Sairastuminen juuri ennen aiottua lokakuun lopun Val Senalesin leiriä vei tilannetta entistä huonompaan suuntaan, sanoo Piippo.

Maajoukkuevalmennuksen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen Piippo on päättänyt jättää sekä Oloksen ensilumen leirin väliin että siirtää kilpailukauden aloitustaan joulukuulle. Uutta virettä Piippo hakee Denveristä, jonne hän suuntaa tiistaina harjoittelemaan.

– Useamman kuukauden ”matalapaineen” jälkeen katson, että nyt on parasta viheltää peli poikki tässä vaiheessa kautta ja yrittää löytää rauhassa uusi tatsi harjoitteluun, miettii Piippo.

Piippo palaa kotimaahan marraskuun lopussa.

Naisten päävalmentaja Ville Oksanen pitää tärkeänä tilanteen tasapainottamista rauhassa, ilman painetta alkavasta kilpailukaudesta.

– Jotta tilanne saadaan kääntymään hyväksi, on tärkeää, että ympäristö on sellainen, jossa Eveliina pystyy rauhassa keskittymään perustekemiseen. Ajatusten kääntäminen kilpailuihin ja kovaan kilpailukuormitukseen ryntääminen eivät uskoaksemme paranna tilannetta. Eveliina on nuori urheilija, eivätkä tavoitteet vielä ole kokonaismaailmancupissa. Toivomme tottakai, että hänet nähdään myös maailmancupin lähtöviivalla kauden aikana, summaa Oksanen.

Ennen Rovaniemen Suomen Cupia ja Ruka Nordicin maailmancupkauden avausta maastohiihtomaajoukkue suuntaa vielä Olokselle ensilumenleirille 11.-17.11.2019.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote