Mari Eder oli paras suomalainen perjantaina maailmancupin pikakilpailussa Ranskan Annecyssa. Kovassa vesisateessa käydyn 7,5 kilometrin kilpailun voitto meni jälleen Norjan Tiril Eckhoffille. Eder jäi voittajasta puolitoista minuuttia.

– Tuttu tarina. Makuulla jalka liikkui jostakin syystä ensimmäisen laukauksen jälkeen ja myös kyynärpää luiskahti alta. Hajosi suoritus totaalisesti. En tiedä oliko matto liukas vai omaa säätämistä.

Eder ampui kilpailussa kolme sakkokierrosta, mutta piti ladulla kovaa vauhtia, hiihtoajoissa hän oli joukon viidenneksi nopein.

– Hiihto oli hyväntuntuista koko päivän. Tyytyväinen voi olla fyysiseen suorittamiseen, mutta edelleenkään ei vaan tahdo palikat asettua kohdilleen, että saisi sellaista lopputulosta, mitä tavoittelee. Vielä joutuu työhanskoihin tarttumaan ja toivottavasti saadaan jotakin parempaa aikaiseksi.

Kaisa Mäkäräinen oli kilpailun 56:s. Suvi Minkkinen sijoittui kilpailun 77:nneksi. Minkkinen ampui kolme sakkokierrosta ja jäi voittajasta vajaat kolme minuuttia.

– Ei kyllä voi olla taaskaan tyytyväinen. Vähän liikaa sakkoja vieläkin. Toki viime viikosta parempaan päin, ehkä askel kerrallaan se ammuntakin tulee. Ei ollut viimeisellä kierroksella hirveätä lyöntiä enää. Tietysti haastava keli, mutta se oli kaikille sama, Minkkinen kommentoi.

Maailmancup jatkuu Annecyssa lauantaina miesten ja naisten takaa-ajoilla.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote