Norjassa juhlineen Venäjän hiihtotähden elämä romahti vain päivää myöhemmin – ”Valtava katastrofi”

© Kuva: Getty Images
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Venäjän Sergei Ustjugov juhli sunnuntaina Lillehammerissa viestikisan voittoa. Tänään tunnelmat ovat jo huomattavasti synkemmät.

Kansainvälinen antidopingtoimisto Wada ilmoitti tänään sulkevansa Venäjän neljäksi vuodeksi ulos kaikista kansainvälisistä urheilutapahtumista, mukaan lukien MM-kisat sekä olympialaiset. Venäjä ei saa myöskään isännöidä kisoja.

Päätöksen taustalla on Venäjällä väitetysti tapahtunut, vuosia jatkunut järjestelmällinen huijaaminen doping-testien yhteydessä. Kielto tarkoittaa, ettei Venäjän kansallislaulua kuulla Tokion 2020 talviolympialaisissa, Pekingin 2022 kesäolympialaisissa eikä jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa 2022.

27-vuotiaalle Ustjugoville päätös voi merkitä koko uran päättymistä.

– Siitä tulee valtava katastrofi hänelle. Nämä urheilijat antavat kaikkensa tälle lajille. Sitten joku voi päättää, että se on siinä. Meillä ei ole mitään tekemistä positiivisten dopingnäytteiden kanssa, Venäjän päävalmentaja Markus Cramer miettii NRK:lle.

Ustjugov ei päässyt osallistumaan Pyeongchangin olympialaisiin helmikuussa 2018, koska KOK epäili hänen olleen osa Venäjän kansallista dopingohjelmaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!