Roosa Koskelon Stuttgartin viikko oli raskas, mutta voittoisa. Cupin finaalipaikan saavuttamista seurasi lauantaina taisteluvoitto vieraissa Vilsbiburgissa erin 3-1. Koskelo ahersi tutusti hallitsevan mestarijoukkueen liberona.

– Hankala peli, meillä porukka fyysisesti ja etenkin henkisesti vielä aika väsyneenä cupin peliin valmistautumisesta ja itse pelin väännöstä.

– Vastustaja pisti kyllä kaiken likoon joka osa-alueella ja taistelivat joka pallosta, selkeästi meitä tuoreemmalla ja valmiimmalla jalalla. Meidän hyvä torjunta-puolustus oli etenkin kolmannen ja neljännen erän ratkaisevilla hetkillä avaintekijä tänään.

– Ensi viikolla tärkeät ja kovat pelit vielä edessä, tiistaina Ukrainassa Mestarien liigaa ja lauantaina kotona Schweriniä vastaan Bundesliigaa.

Viikolla Koskelon Stuttgart eteni helmikuiseen cupfinaaliin Korhosen Dresdeniä vastaan, joten luvassa on jälleen suomalaisvoittaja Saksassa kovin arvostetulle ”Pokalille”.

Korhosen Dresden voitti lauantaina liigapelissä Straubingin 3-0 (25-20, 25-18, 25-20). Korhonen kävi kentällä avauserässä.

Noora Kososen Gent putosi Belgian Cupissa välierävaiheessa, kun Oostende otti 3-1 -vierasvoiton jatkoksi voiton kotonaan 3-0. Oostende kohtaa finaalissa Asterixin.

– Olivat vain yksinkertaisesti parempia tänään, puolustivat kaikki pallot peliin. Itse pelasin vain kolmannen erän, kun jatkopaikka oli jo ratkennut heille.

Ranskan liigassa Kaisa Alangon Nantes koki kauden toisen tappionsa, kun Le Cannet oli parempi kotonaan 3-0 (25-14, 25-23, 25-18). Alangolle yksi torjunta, yksi ässä ja yksi hyökkäyspiste.

Daniela Öhmanin Paris St-Cloud voitti vieraissa Marcq Baroeulin 3-1 (25-20, 27-25, 15-25, 25-20). Öhman ei pelannut.

Laura Pihlajamäen Stiinta Bacau voitti vieraissa Medgidian 3-1 ja jatkaa Romanian liigassa kolmannella tilalla (8-2).

Lähde: Lentopalloliiton tiedote