Tero Pitkämäestä julkaistaan kirja, jonka tekee tunnettu ruutukasvo – ”Siihen tulee pelkästään faktaa, kuten tapanani on”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Uransa viime kauteen päättäneestä Tero Pitkämäestä julkaistaan kirja syyskuussa 2020.

Maailmanmestaruus 2007 ja kuusi muuta arvokisamitalia, Suomen maineenkantaja ja yleisurheilun ykköstykki 15 vuotta, takuuvarma tuloksentekijä. Pitkämäen urheilu-ura on suomalaisille tuttu. Nyt avautuvat myös sen taustat: eteläpohjalainen sisu ja herrasmiesluonne, urheiluammattilaisuus, suhtautuminen menestykseen ja vastoinkäymisiin, tinkimätön asenne harjoitteluun ja poikkeuksellinen kyky toipua vammoista.

Keihäsmies on myös tarina suomalaisesta keihäänheitosta viime vuosikymmeninä. Päähenkilön ja hänen lähipiirinsä lisäksi ääneen pääsevät lajin kotimaiset ja ulkomaiset legendat, fanit ja vallanpitäjät.

– Kirjaan tulee pelkästään faktaa, kuten tapanani on haastatteluissakin aina ollut. Fiktiot kuuluvat muihin teoksiin. Tulen käyttämään paljon aikaa ’Keken’ apuna, että kirjasta tulee mahdollisimman hyvin minun näköiseni. Siksi muut esiintymiset ja haastattelut saavat nyt odottaa ja keskityn kirjaprojektin läpiviemiseen. Pyritään tekemään tyylillä ja taidolla.  Toivottavasti onnistumme tekemään kirjan, josta on myös hyötyä nuorille urheilijoille ja kiinnostavaa luettavaa kenelle tahansa, sanoo Tero Pitkämäki.

Asiasta tiedotti kirjan kustantava Tammi. Kirjoitustyöstä puolestaan vastaa tunnettu MTV:n uutisankkuri ja toimittaja Keijo Leppänen.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!