Flunssasta kärsinyt Kaisa Mäkäräinen nousi upealla hiihdolla 18 pykälää Ruhpoldingissa – Kiitteli vuolaasti suksiaan: ”Huolto teki tosi hyvää työtä”

© Kuva: Getty Images

Kaisa Mäkäräinen sijoittui parhaana suomalaisena 15:nneksi ampumahiihdon maailmancupin naisten 10 kilometrin takaa-ajossa Saksan Ruhpoldingissa. Sijalta 33 takaa-ajoon startannut Mäkäräinen nosti kilpailun aikana sijoitustaan komeasti 18 pykälää ylemmäs. Ero kilpailun voittaneeseen Norjan Tiril Eckhoffiin oli lopulta maalissa kaksi minuuttia.

– Oli aika mielenkiintoinen keli jo siinä, kun testattiin suksia. Oli tullut lunta ja latu oli mennyt peililiipalle monesta kohti. Loppupeleissä löydettiin ihan hyvä suksi, jonka kanssa huolto teki tosi hyvää työtä. Varmasti voitettiin jonkun verran suksella ja siitä oli paljon apua, Mäkäräinen kehui.

Mäkäräinen onnistui selvittämään sunnuntain kilpailussa makuupaikat ilman sakkokierroksia.

– Kun tulin ampumaan, matto oli ihan valkoinen lumesta. Piti aika varman päälle rakentaa asento ja ottaa ihan vain laukaus kerrallaan. Se silloin minulla helposti venyttää ammunta-aikoja, mutta olen tyytyväinen, että se tuotti tulosta molemmilta makuupaikoilta.

Pystypaikoilta Mäkäräinen kiersi yhteensä kolme sakkokierrosta.

– Molemmilla pystyillä oli vaikeuksia jalkojen kanssa, rupesi tärräämän heti ku otin asentoa. Toisella pystypaikalla oli napsun vaikeampaa ja kävi vielä niin, että toinen laukaus karkasi kokonaan. Olisi pistänyt pystyä ykkönen siitä ottamaan.

Flunssasta koko viikon kärsineen Mäkäräisen tavoitteet kilpailussa kuitenkin täyttyivät.

– Otin tavoitteeksi ennen kisaa, että jos nousisin 15 joukkoon olisin tyytyväinen ja sen onnistuin tekemään. Siihen nähden, miten vaikea tämä viikko on ollut, olen kyllä ihan tyytyväinen.

Minkkinen pisteputkessa

Suvi Minkkinen nappasi maailmancupista jälleen uransa parhaimman sijoituksen. Minkkinen oli takaa-ajon 29:s ja jäi voittajasta kaksi minuuttia ja 45 sekuntia. Sakkokierroksia Minkkinen kiersi makuupaikkojen jälkeen kolme kappaletta, mutta onnistui ampumaan pystypaikat puhtaasti.

– Makuulla oli pientä hapuilua, yksi oli ihan oma selkeä virhe. Hiihtäessä sain hyödynnettyä aika paljon peesejä, eikä se vauhti niissä peeseissä kovin kovalta tuntunut. Nyt oli sellainen keli, että oli vain yksi liukas ura, ei kannattanut ohittaa, sitä ei olisi välttämättä yksin hiihtänyt kovempaa.

Minkkinen onnistui nappaamaan myös maailmancupin pisteitä toista kertaa uransa aikana. Ensimmäiset pisteet tulivat Ruhpoldingin pikakilpailusta keskiviikkona.

– Pitää olla tyytyväinen, että pystyi pisteitä taas ottamaan.Nyt on oikeasti hyvä mieli, että on saanut oman tason mukaisia tuloksia tehtyä.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote