Garmisch-Partenkirchenin mäkikisassa katkesi Ryoyu Kobayashin voittoputki mäkiviikon kilpailuissa. Japanilainen oli voittanut viisi edellistä kisaa mäkiviikolla. Keskiviikon kisassa hän jäi kuitenkin neljänneksi.

Voittoa juhli Norjan Marius Lindvik. Häneltä nähtiin ensimmäisellä kierroksella melkoinen jättiloikka, kun hypylle kertyi mittaa 143,5 metriä. Tämä oli 6,5 metriä enemmän kuin kellään muulla.

Lindvikin voitto oli yllätys, sillä hän oli vain kerran aikaisemmin yltänyt palkintopallisijoituksille. Mäkiviikon toisen kilpailun kakkonen oli Saksan Karl Geiger ja kolmanneksi liiteli Puolan Dawid Kubacki.

Legendaariseen uudenvuodenpäivän kilpailuun ei selviytynyt karsinnasta yhtään suomalaista. Kobayashi johtaa mäkiviikon kokonaistilanteessa 6,3 pistettä ennen Geigeria.