Ida Hulkko mukana kovatasoisessa kutsukisassa Kiinassa

© Kuva: Getty Images
Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Maajoukkueen rintauimari Ida Hulkko aloitti vuoden 2020 kovatasoisilla kilpailuilla Kiinassa. Kansainvälisen uimaliiton kutsukilpailut, FINA Champions Swim Series, uidaan pitkällä radalla 14.-15. tammikuuta Shenzhenissä ja 18.-19. päivä Pekingissä.

Vastaansa Hulkko sai 50 metrin rintauinnissa muun muassa nelinkertaisen olympiauimarin ja vuoden 2014 lyhyen radan 100 metrin maailmanmestarin jamaikalaisen Alia Atkinsonin sekä italialaisen vuoden 2019 pitkän radan 100 metrin maailmanmestari ja lyhyen radan 100 metrin euroopanmestari Martina Carraron.

– Innolla lähden tietysti noin koviin kisoihin. Kisapäivä on aina urheilijan juhlapäivä, vaikka oma asennoituminen treenaamiseen on nyt taas sillä tasolla, että myös treeneissä on kivaa, Hulkko mietti kisoihin lähtiessään.

– Positiivista on se, että saa hyvät kisat heti tähän alkuvuoteen, kun aiemmin ensimmäiset on ollut vasta maaliskuulla, rintauimari jatkoi.

Avauskisasta kauden kärkiaika

Tiistaina ensimmäisen starttinsa ottanut Hulkko ui 50-metrisen aikaan 30,88. Neljän kilpailijan suorassa finaalissa tämä tuotti neljännen sijan. Aika oli Hulkon uran seitsemänneksi paras ja lähes samaa tasoa kuin viime kesän MM-uinneissa Gwangjussa. Suomen ennätystä Hulkko pitää kesältä 2018 lukemin 30,53.

Parhaalla tilastoajalla kutsukilpailuun lähtenyt Martina Carraro vei voiton tasan puoli sekuntia Hulkkoa kovemmalla tuloksella. Yhdysvaltain Molly Hannis ui kakkoseksi (30,49) ja Atkinson oli kolmas (30,63).

Kiinan kiertue jatkuu kohti Pekingiä

Hulkon mukana Kiinassa on valmentaja Jere Jännes. Valmennuksellisesta näkökulmasta lyhyellä varoitusajalla tullut kisakutsu aiheuttaa omat haasteensa, mutta kovat kisat Jännes näkee vain positiivisena.

– Kaikki kovat kisat palvelee ja nämä tulee nyt hyvää aikaan. Vähän vaatii tietysti suunnittelua, kun tämmöinen mahdollisuus tuli yllättäen, että ollaan tasapainossa matkailun ja treenaamisen kanssa, Jännes kertoi.

Oman mausteensa kisamatkaan tuo pitkät lentomatkat. Erityisesti valmentaja Jänneksen mielipuuhiin lentäminen ei kuulu.

– Aiemmin haaveilin lentäjän ammatista, mutta Jeren kanssa, kun on lennellyt, niin ei tuo enää ajatuksissa ole, Hulkko nauroi.

N 50 m RU finaali (Shenzhen)

1) Martina Carraro ITA 30,38

2) Molly Hannis USA 30,49

3) Alia Atkinson JAM 30,63

4) Ida Hulkko FIN 30,88

Lähde: Uimaliiton tiedote

Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!