Ampumahiihdon maailmancup jatkui muutaman viikon joulutauon jälkeen torstaina Saksan Oberhofissa naisten 7,5 kilometrin pikakilpailulla. Kaisa Mäkäräinen sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 11 ja Mari Eder heti perään sijalle 12. Kilpailun voiton vei puhtaasti ampunut Norjan Marte Olsbu Röiseland.

Mäkäräinen ampui sumuisessa kelissä kolme sakkokierrosta ja jäi voittajasta lopulta puolentoista minuutin päähän.

– Ehkä pikkaisen nahkeasti lähti liikkeelle, sen jälkeen oli hyväntuntuista hiihtoa. Jaksoi tulla hyvin kaikki kolme kierrosta. Hiihtoon olen kyllä tyytyväinen ja näyttää verrattuna muihinkin hyvälle, toiseksi nopeinta vauhtia ladulla pitänyt Mäkäräinen kommentoi.
Makuupaikalla tuuli teki Mäkäräiselle tepposet ja vei heti ensimmäisen laukauksen ohi. Yhteensä ohilaukauksia ensimmäiseltä paikalta tuli kaksi.

– Makuulla, kun tein asentoa, näytti vielä, että tuulta ei ole paljoa. Se lähti nousemaan vasemmalta, minne ei nää, niin en ennättänyt reagoida. Ensimmäisen laukauksen jälkeen aloin ampumaan ennakolta, mutta ei vain siihen kolmanteen laukaukseen riittänyt.

– Tietysti kaksi on aina liikaa ja tuntui vähän, että peli on siinä pelattu, mutta kun tiesi nämä Oberhofin olosuhteet, ajattelin, että siellä voi olla vaikeuksia muillakin. Taisteltiin kyllä loppuun asti.

Pysty sen sijaan oli Mäkäräisen mukaan sellaista, mitä se oli parhaimmillaan myös joulukuussa.

– Se tunne on tärkein. Ja ihan hyvillä mielin viikonloppuun, aika paljon tuli joulutauolla treeniä, se voi tässä alkuun vielä vähän painaa, Mäkäräinen summasi.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote