Kaisa Mäkäräinen yhtä hymyä huippusuorituksen jälkeen – Lumenpuute oli perua koko kilpailun: ”Oli hyvä päätös”

© Kuva: Getty Images
Tappara ja HIFK käynnistävät Liigaviikon! Lunasta talletusbonus!

Suomen naisten nelikko Mari Eder, Kaisa Mäkäräinen, Suvi Minkkinen ja Jenny Fellman sijoittui 15:nneksi Oberhofin maailmancup-viestissä. 4×6 kilometrin viestin voittoon hiihti Norja ennen Ruotsia ja Ranskaa. Suomi jäi kärjestä lopulta reilut kuusi minuuttia.

Mari Eder avasi Suomen viestin ja toi joukkueen vaihtoon sijalla 11 reilut 50 sekuntia kärjestä. Toisella osuudella Kaisa Mäkäräinen nosti Suomen koko viestin nopeimmalla osuusajalla toiseksi.

– Oli ihan hyvät lähtöasetelmat, mukavasti oli selkiä edessä, mitä pääsi ottamaan heti ekalla kierroksella kiinni. Hiihto tuntui ihan hyvälle ja oli kiva kisasta tällaisessa epätyypillisessä Oberhofin kelissä. En tiedä onko koskaan päästy näin hyvissä sääolosuhteissa täällä hiihtämään.

Lumenpuutteesta kärsivässä Oberhofissa järjestäjät ovat joutuneet tekemään kovasti töitä, että kisat ollaan voitu edes järjestää. Lauantain viestissä järjestäjät päättivät ennen lähtöä muuttaa naisten kahden kilometrin lenkkiä, jotta pystyttiin jättämään haastava ja jäinen lasku laskematta.

– Oli hyvä päätös. Yhdesti ehdin sen alkuperäisen laskun suksitestien aikana laskemaan ja se oli kyllä todella jäinen. Olisi varmasti tullut pahaa jälkeä.

– Ladulla oli myös aika paljon kiviä. Kävi pikkuinen sattumus ekalla ringillä. Toisesta suksesta on nyt kantti pilalla ja häiritsi vähä koko matkan hiihtämistä, kun siinä roikkui sellainen riekale, Mäkäräinen kertoi.

Joka tapauksessa Mäkäräiseltä nähtiin vahva esitys, sillä kovan hiihtovauhdin lisäksi Mäkäräinen selvitti kilpailun ilman varapatruunoita.

– Toivotaan, että tästä tuli hyvä vire sunnuntaille ja lähdetään hakemaan tällaisia suorituksia myös silloin.

Seppälä hätyytteli kärkeä

Miesten joukkue Tero Seppälä, Tuomas Harjula, Jaakko Ranta ja Tuukka Invenius sijoittui viestissä 19:nneksi. 4×7,5 kilometrin viestin voittoon hiihti Norja ennen Ranskaa ja Saksaa. Suomi jäi kärjestä reilut kuusi minuuttia.

Avausosuuden hiihtänyt Tero Seppälä väläytti makuuammunan jälkeen, sillä puhtaasti ampunut Seppälä oli kilpailussa pitkään toisella sijalla. Pystypaikalla Seppälä joutui käyttämään kolme varapatruunaa, mutta toi Suomen kuitenkin vaihtoon sijalla 11, 23 sekuntia kärjestä.

– Ensimmäisellä kierroksella eka nousu alotettiin kyllä kovaa, onneksi vauhti vähän tasoittui. Sain noustua hyvin sijoja, että pääsin rauhassa hiihtämään hyvällä paikalla makuuammuntaan. Toinen kierros oli tosi rauhallinen, siinä ei vastatuuleen kannattanut lähteä vetämään ja muut sai kiinni. Pystyllä ei natsannut ammunta vieläkään, mutta viimeisen kierroksen runttasin sen minkä pystyi, ja sain siinä kyllä hyvin ukkoja kiinni.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote

Tappara ja HIFK käynnistävät Liigaviikon! Lunasta talletusbonus!