Kovat EM-näytöt: Suomalaisampuja uuteen ennätykseensä Espoossa

© Kuva: Getty Images

Kivääri- ja pistooliampujat antavat viimeiset EM-näytöt viikonloppuna Espoossa järjestettävissä kilpailussa. Espoo Openin lauantain parhaasta tuloksesta vastasi Joni Stenström, joka teki miesten ilmakiväärissä uuden ennätyksensä 625,9.

Ilma-aseiden EM-kilpailut (miehet, naiset, M20 ja N20) järjestetään Puolan Wroclawissa 23.2.-2.3. Kisoissa ammutaan myös liikkuvan maalin lajit.

EM-Wroclawissa jaetaan kaikkiaan kahdeksan olympiamaapaikkaa Tokioon – kaksi kussakin olympialajissa.

Ampumaurheiluliiton asettama tulostaso on miesten ja naisten ilmakiväärissä 624 pistettä sekä poikien ja tyttöjen ilmakiväärissä 622 pistettä. Miesten ilmapistoolissa tulostaso on 575, naisten 570, poikien 567 ja tyttöjen 561 pistettä. Espoo Openin kahdesta kilpailusta huomioidaan EM-näytöiksi molemmat – tämän päivän lisäksi huominen sunnuntain kilpailu. Valintakriteereiden mukaan näyttökilpailujen perusteella lasketaan kolmen parhaan peruskilpailun keskiarvo, jota verrataan arvokisoja varten määritettyyn tulostasovaatimukseen.

Ennen Espoo Openia vaaditun tulostason oli saavuttanut seitsemän kivääriampujaa ja yksi pistooliampuja sekä viisi liikkuvan maalin ampujaa. Ilmakiväärin ja -pistoolin EM-näyttöjä on annettu aiemmin joulukuussa Turussa sekä tammikuussa Ruotsin Sävsjössä ja Savonlinnassa viime viikonloppuna.

Suomen EM-joukkue julkistetaan ensi viikon alussa.

Joni Stenström (Raseborgs Skyttar) oli Espoo Openissa miesten ilmakiväärin peruskilpailun paras uudella ennätyksellään 625,9. Entinen ennätys koheni 0,5 pisteellä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Stenström ylitti EM-rajan, ja hän lähestyy nyt tulostasovaatimusta.

Naisten ilmakiväärin peruskisan ykkönen oli Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) tuloksellaan 624,5. Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat) teki tyttöjen ilmakiväärissä tuloksen 623,9 ja jäi finaalissa 0,8 pistettä nimissään olevasta SE:stä. Kemppi voitti tyttöjen finaalin 250,1 pisteellään.

Lähde: Ampumaurheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.