Makwan Amirkhania ei haittaa tulevan UFC-ottelun asetelma: ”Kertoimet saa näyttää mitä vaan”

© Kuva: Getty Images

Makwan Amirkhani lähtee vedonlyöntikertoimien perusteella altavastaajana maaliskuiseen vapaaottelun UFC-taistoonsa Mike Grundya vastaan. Tällä hetkellä kertoimet ovat Grundylle 1.75 ja suomalaiselle 2.12.

”Makua” tilanne ei hetkauta.

– Kertoimet saa näyttää mitä vaan, itse asiassa tykkään tästä asetelmasta. Altavastaaja ja toisen kotikenttäetu, mutta kaverin sanoja lainaten “ei haittaa tahtia”. Tiedän, että tällä kertaa olen itse vastuussa kaikesta, ja silloin en anna minkään mennä pieleen. Tulen ottelemaan elämäni ottelun ja tuon pöytään parasta Makwania.

Amirkhani hävisi marraskuussa edellisen ottelunsa New Yorkissa.

– Minua ei kannata arvioida edellisen ottelun perusteella. Olen oppinut siitä ja kasvanut henkisesti vahvemmaksi ja viisaammaksi.

Grundy on Amirkhanin tavoin painitaustainen ottelija, joka on voittanut 13 ottelustaan 12. UFC-kehissä debyytti ja toistaiseksi ainoa mittelö oli viime maaliskuussa, niin ikään Lontoossa, jossa Grundy tyrmäsi vastustajansa.

– Hän on painija, mutta Suomen mestari painissa on eri juttu kuin Englannin mestari painissa. Hän laahaa taaimaista jalkaa perässä ja tykkää lyödä todella usein takakättä. Sitä on helppo lukea ja arvata ennalta. Sanoin samaa (viime kesänä Amirkhanin tyrmäämästä Chris) Fishgoldista ja sanon samaa edelleen. Fishgold oli nopeliikkeisenä vaarallisempi kuin Mike.

– En aliarvioi vastustajaa, mutta olen itselleni rehellinen, enkä tee vastustajasta demonia pääni sisälle hänen puhtaan rekordinsa takia. Hän on yhtä kuolevainen ja vuotaa verta samalla tavalla kuin kaikki muut. Nähdään Lontoossa niin katsotaan, kuinka kova poika Mike on!

Betsafen kerroinanalyytikko Mattias Wennerkvist arvelee, että kertoimet saattavat vielä elää merkittävästikin ennen 21.3. käytävää ottelua.

– Otteluun toinen lähtee voitto ja toinen tappio alla. Tämä kantaa vaakakupin ohuesti Miken puolelle. Mutta katsotaan miten suomalaiset innostuvat lyömään vetoa Makun puolesta. Veikkaan, että kerroin tullee muuttumaan nopeasti.

Lähde: Betsson Groupin tiedote