Suomalainen pituushyppääjä kertoo kehittyneensä suuresti viime vuosina – ”Olen harjoitellut ennemin liikaa ja liian kovalla teholla kuin liian vähän”

© Kuva: Getty Images

Kaikki viime vuosina opittu on pituushyppääjä Kristian Pullin mukaan pyrkimys hyödyntää Tokion olympialaisiin tähtäävässä harjoittelussa ja kesän kilpailukaudella.

– Täytyy kuunnella omaa kroppaansa. Pitää ymmärtää, minkä ajan oma palautuminen vaatii, eikä treenejä pidä liiaksi pakottaa. Olen itse harjoitellut enemmin liikaa ja liian kovalla teholla kuin liian vähän, Pulli kiteyttää viime vuosien opin saunan oivallukset.

Viime kesän Pulli, 25, huipensi puolentoista kuukauden kilpailujaksoon, jonka aikana hän ponnisti yhteensä neljästi yli 8 metrin. Lappeenrannan Kalevan kisoista Espanjan Andújariin kantaneen kisaturneen kilpailuissa heikon lopputulos oli 789. Parhaimmillaan Pulli lensi Ruotsi-ottelun myötätuulessa 810.

– Sain loppukesästä kunnon nousemaan hyvin. Sitä sitten ylläpidettiin kisa kisalta. Siinä ei ollut mitään ihmeellistä, ei vaan tehty kisojen välissä mitään liikaa ja herkisteltiin kilpailuihin aiempaa paremmin, Pulli muistelee.

Hyppääjän harmiksi onnistunut kilpailujakso ei aivan tuonut MM-kisapaikkaa, mutta olympia- ja EM-kisavuodelle karttui käyttökelpoista tietoa.

– Sen kuuden viikon aikana aloin oppia miten kisoihin valmistautumisrutiinit toimivat minulla parhaiten. Milloin teet valmistavat punttitreenit ennen kilpailua, milloin voit juosta ja milloin hypätä. Ne vaan täytyy saada kohdalleen, Pulli miettii.

– Se oli uutta, että kisojen välissä en juurikaan tehnyt hyppytreenejä. Aiemmin olin tehnyt kisojen välissä kovempia treenejä. Nyt kokeilin ensimmäisen kerran mennä pidemmän kilpailujakson ilman kovia lajitreenejä. Se tuntui tosi hyvältä. Kisoissa oli aina fressi olo.

Lähde: Urheiluliitto