Suomalaisuimari hurjassa vauhdissa Pekingissä! – ”Hyvä päätös kisoille”

© Kuva: Getty Images

Rintauimari Ida Hulkko viimeisteli kansainväliset kutsukilpailut hyvällä olympiamatkan tuloksella Pekingissä.

Hulkko ui jälleen 100 metrin rintauintiosuuden kansainvälisessä viestijoukkueessa, ja sai tuntumaa siitä, miltä vauhti tuntuu, kun Tokion A-raja on toden teolla tähtäimessä. Hulkko pisteli viestivaihdolla osuutensa lukemiin 1.06,94. Se on peräti neljä kymmenystä kovempi kuin hänen viimekesäinen MM-viestin osuusaika ja kaksi kymmenystä kovempi kuin keskiviikkoinen osuusaika Shenzhenin kisassa.

– Eilinen jätti vähän tyhjän olon, niin tämä oli paljon parempi, hyvä päätös kisoille. Uinti tuntui paremmalle, eikä sattunut niin paljon, varmaan osaltaan auttoi, että tällä viikolla kroppa oli jo saanut vähän happokylpyä. Onneksi se 1.07:n alitus sieltä tuli, Hulkko iloitsi Kiinasta.

Tokion olympiauintien A-raja on 1.07,07, eikä sunnuntainen viestisuoritus vielä viralliseksi näytöksi kelpaa. Hulkon toistaiseksi paras olympianäyttö on 1.07,42, mikä on vahva B-rajatulos.

Tähtien kansoittamista kutsukisoista jäi hyvä maku

Viestijoukkueessa Hulkon lisäksi uivat Romanian EM-mitalisti Robert Glinta, sekä kolminkertaiset olympiavoittajat Hollannin Ranomi Kromowidjojo ja Yhdysvaltain Anthony Ervin. Joukkue sijoittui 4×100 metrin sekauintiviestin neljänneksi ajalla 3.54,52.

– Tykkäsin kyllä näistä kisoista. Porukka on paljon rennommin ja nauttii kisaamisesta, kun ei tarvitse taistella titteleistä. Jos ensi vuonna kutsu käy, niin olen ehdottomasti mukana!

Hulkko jatkaa valmistautumistaan kohti toukokuun EM-uinteja ja heinäkuun olympiauinteja. Helmikuussa hän leireilee Unkarissa ja kilpailee Nordic Tourilla maalis-huhtikuussa. Nordic Tour alkaa Arena Helsinki Swim Meetillä 25.–26. maaliskuuta.

Lähde: Uintiliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.