Suomen ampumahiihtonelikko vauhdissa Saksan Ruhpoldingissa – Mari Eder harmitteli hiihtämistä: ”Oli tosi paljon kolareita ja meni sauvoja”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomen nelikko Mari Eder, Suvi Minkkinen, Sanna Markkanen ja Johanna Pykäläinen sijoittui 19:nneksi ampumahiihdon maailmancupin 4×6 kilometrin viestissä Saksan Ruhpoldingissa. Viestin voittoon hiihti jälleen Norja ennen Ranskaa ja Sveitsiä. Suomi jäi kärjestä reilut viisi minuuttia.

Avausosuuden hiihtänyt Mari Eder saapui vaihtoon sijalla 11, 35 sekuntia kärjen jälkeen. Eder käytti osuudellaan kolme varapatruunaa pystypaikalla, mutta selvitti makuupaikan puhtaasti.

– Viimeistä pystylaukausta vaille hyvä suoritus. Hyvät rytmit olivat ammunnoissa, siihen pitää olla tyytyväinen, kun sen kanssa ollaan takuttu aika paljon, Eder kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

– Oli aika stressistä hiihtämistä, kun oli tosi paljon kolareita ja meni sauvoja. Oli aika hankala hiihtää omaa hiihtoa, vasta viimeisellä kierroksella pääsi lyömään löylyä.

Toisella osuudella keskiviikon pikakilpailussa uransa ensimmäiset maailmancupin pisteensä saalistanut Suvi Minkkinen jatkoi siitä mihin keskiviikkona jäi. Minkkinen käytti molemmilla ampumapaikoilla vain yhden varapatruunan ja hän nosti Suomen sijoituksen vaihtoon tullessaan sijalle seitsemän.

– Oli kivan tuntuista hiihtoa. Pääsin ensimmäisellä kierroksella hyvin peesiin ja tuntui, että siinä pääsi aika helpolla hiihtämään. Ei ollut tiukoilla. Pieniä virheitä penkalla, mutta ihan hyvät paikkaukset ekoilla varapatruunoilla.

Sanna Markkanen käytti kolmannella osuudella kaksi varapatruunaa pystypaikalla ja vaihtoi sijalla 13.

– Varmaan sellainen ihan ok suoritus. Makuun nolla oli ihan hyvä, hiihdosta en oikein osaa sanoa, tuli aika nopealla varoitusajalla tämä kisa. Ei ollut ihan herkin jalka.

Ankkuriosuudella ensimmäistä kertaa maailmancupissa esiintynyt Johanna Pykäläinen joutui kiertämään makuupaikan jälkeen yhden sakkokierroksen. Pystypaikan Pykäläinen selvitti kahdella varapatruunalla.

– Hiihtoon ei voi olla tyytyväinen, ei ollut omalla tasolla. Aamulla, kun on Joensuusta lähtenyt ja kahdeksan tuntia matkustanut, niin en tiedä mitä sen jälkeen voi edes odottaa. Ammuntakaan ei oikein natsannut.

Maailmancup jatkuu Ruhpoldingissa lauantaina miesten 4×7,5 kilometrin viestillä.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS