Upea kilpailu Nove Mestossa: Iivo Niskanen nousi podiumille – Suomalaisyllättäjälle uran paras maailmancup-sijoitus!

© Kuva: Getty Images

Maastohiihdon maailmancupissa Nove Mestossa päästiin nauttimaan suomalaismenestyksestä, kun Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen olivat kovassa iskussa miesten vapaan hiihtotavan 15 kilometrin kilpailussa. Iivo Niskanen oli kilpailun toinen ja Hyvärinen taisteli kuudennelle sijalle.

Niskasen toinen sija oli urheilijan uran ensimmäinen palkintopallisijoitus maailmancupin vapaan hiihtotavan kilpailussa.

– Hyvä kisa. Jaksoi hiihtää nousupätkät hyvin, sai jopa niissä kukistettua eroa Bolshunoviin. Kiva lähteä huomenna tuolta sijalta ja onnistuin vapaalla ottamaan ensimmäisen kerran podiumin, mukava onnistuminen, totesi Niskanen.

Hyvässä vireessä ollut Perttu Hyvärinen onnistui jälleen loistavasti. Kuudes sija on Hyväriselle uran paras maailmancup-tasolla.

– Elämäni paras sijoitus maailmancupissa, todella hieno kisa. Suksi oli täydellinen, mies kohtuullisen hyvä, tuosta se lopputulos muodostuu. Hieno päivä, kommentoi Hyvärinen.

Suomalaismiehistä myös Ristomatti Hakola hiihti maailmancupin pistesijoille ja oli kilpailun 18:s. Ilman viimeisen kilometrin hyytymistä myös Hakola olisi ollut lähellä kymmenen parhaan urheilijan joukkoa.

– Voi vähän tyytyväinen olla. Ensimmäiset pisteet vapaalla (distanssimatkalla) uralle, paras sijoitus vapaan 15 kilometrin kilpailussa taisi olla aiemmin 36:s, totesi Hakola.

Markus Vuorela hiihti sijalle 53.

Kilpailun voitti Venäjän Alexander Bolshunov ja kolmanneksi hiihti Norjan Sjur Roethe.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote