Hienosti hiihtänyt Kaisa Mäkäräinen kirosi jälleen ammuntaansa – ”Minun tyyliin kuuluu kuitenkin, että taistellaan loppuun asti”

© Kuva: Getty Images

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat välipäivän jälkeen tiistaina Italian Anterselvassa naisten 15 kilometrin normaalimatkalla. Kaisa Mäkäräinen sijoittui parhaana suomalaisena kisojen kolmannen henkilökohtaisen matkan 21:nneksi. Voiton vei jälleen isäntämaan Dorothea Wierer, joka otti normaalimatkalla jo kisojen kolmannen mitalinsa. Mäkäräinen jäi voittajasta reilut kolme minuuttia.

– Eipä noilla sakoilla pääse juhlimaan, kyllä sen tiesi, että kärkisijat ovat menneet. Minun tyyliin kuuluu kuitenkin, että taistellaan loppuun asti. Piti varmistella myös sitä, että massaan pääsee mukaan, siinä oli panosta ihan loppuun asti.

Mäkäräinen ampui normaalimatkalla yhteensä viisi sakkominuuttia.

– Varsinkin molempien makuiden ykköset ottaa pannuun aikalailla. Muuten hyväntuntuista ampumista, ei mitään riskejä sillä puolen. Pystyammunnoista ensimmäinen oli tosi vaikea taas, ase heilui ihan ympäriinsä. Toinen pysty oli paljon hallitumpi, mutta valitettavasti sieltä tuli se ykkönen myös.

Mäkäräisen kilpailut jatkuivat normaalimatkalla tutulla kaavalla, sillä hiihtoajoissa hän oli jälleen toiseksi nopein.

– Hiihtopuolelta ei mitään erityistä sanottavaa, ihan hyvä veto alusta loppuun. Semmoinen aika tasainen, ei ihan niin terävää hiihtoa kuin takaa-ajossa. Ennen kisaa oli vähän arvoituksellinen olo, että kulkeeko hyvin vai vähemmän hyvin, mutta ihan tyytyväinen olen hiihtopuolelleen.

Mäkäräisellä on MM-kilpailussa jäljellä vielä yksi henkilökohtainen matka, 12,5 kilometrin yhteislähtökilpailu sunnuntaina. Juuri yhteislähtökilpailun Mäkäräinen on onnistunut tällä kaudella kertaalleen voittamaan.

– Mitaleja on jaossa sielläkin. Katsotaan nyt, en varmasti lukeudu ennakkosuosikkeihin. Pitää vaan yrittää keskittyä omaan tekemiseen, Mäkäräinen päätti.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.