Aitajuoksija Annimari Kortteen hallikausi kutistui yhden kilpailun mittaiseksi. MM-hallien peruminen söi talvelta tavoitteen. Tiistainen Düsseldorfin kisa jäi väliin takareiden venähdyksen takia, joka ei Kortteen mukaan vaikuta kevään harjoitteluun.

– Maanantaina Düsseldorfissa oli verryttelyssä takareidessä tuntemus. Varasin heti lennon Suomeen ja kävin magneettikuvissa. Sieltä löytyi pieni venähdys, mutta harjoittelun jatkamista se ei estä. Sain jo luvan juosta, Korte kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Myös kolmen vuoden asuminen Espanjassa on päättymässä. Korte kommentoi tilannettaan Ilta-Sanomille.

– Kyse on lähtökohtaisesti valmennuksellisista asioista, sillä valmentajani Rafa Blanquer on sairastellut eikä ole pystynyt auttamaan minua niin paljon kuin aiemmin, Espanjassa sekä Barcelonassa että Valenciassa asunut Korte kertoi lehdelle.

– Minulla on jatkosuunnitelma, ja se ei ole se, että jäisin nyt pysyvästi Suomeen, niin paljon kuin kotimaata rakastankin. Katson kuitenkin, että valmistautuminen ensi kesän tavoitteisiin vaatii jatkuvaa lämpöä, aiemmin myös USA:ssa ja Britanniassa asunut Korte sanoi IS:lle.

Kesän kilpailukaudelta Kortteelta ei tavoitteita puutu. Viime kesänä 100 metrin aitojen SE:n 12,72 juossut aituri on jo rikkonut Tokion olympiakisojen tulosrajan ja elokuussa ovat tarjolla myös EM-kilpailut Pariisissa. Olympia- ja EM-kesän kuntoa hän hioo Yhdysvalloissa.