Maailman huiput kokoontuvat jälleen Salpausselän kisoihin – ”Urheilijoillemme maailmancup-kauden ehdottomia kohokohtia”

© Kuva: Juha Tamminen

Talvilajien huippunimet 20 maasta kokoontuvat tällä viikolla jälleen Lahden maisemiin taistelemaan maailmancup-pisteistä ja nauttimaan Salpausselän kisojen kehutusta kisatunnelmasta. Mukana ovat kaikki huippunimet niin kotimaisesti kuin kansainvälisestikin.

Maastohiihdossa Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski, yhdistetyssä Ilkka Herola, mäkihypyssä Antti Aalto ja monet muut kovat kotimaiset saavat vastaansa kovimmat ulkomaalaiset vastustajansa. Maastohiihtäjistä mukana ovat jälleen muun muassa Therese Johaug ja Johannes Hösflot Kläbo.

– Salpausselän kisat ovat Rukan maailmancupin ohella urheilijoillemme maailmancup-kauden ehdottomia kohokohtia. Nyt ohjelmassa olevat perinteisen väliaikalähdöt ja viestit ovat monen suomalaisen suosikkimatkoja, joissa olemme myös menestyneet mainiosti. Kun siihen yhdistetään Salpausselän kisojen mainio yleisö, odotettavissa on hieno viikonloppu hiihtolajien parissa, maastohiihtomaajoukkueen johtaja Matti Haavisto sanoo.

Jos on mielenkiintoinen kattaus maastohiihdossa, on se sitä muissakin lajeissa. Yhdistetyn parisprintti päättyi viime vuonna suomalaisjuhliin ja on jälleen erittäin mielenkiintoinen. Mäkihypyssä lauantain iltamäki on Salpausselän kisojen klassikko, jonka lisäksi tänä vuonna historiallinen merkkipaalu saavutetaan sunnuntaina: silloin hypätään nykymuotoisen mäkihypyn maailmancupin tuhannes osakilpailu.

– On todella hienoa, että juuri Lahdessa hypätään nykymuotoisen maailmancupin tuhannes kilpailu. Tällainen merkkipaalu on upea lisä Salpausselän kisojen ohjelmaan, kilpailupäällikkö Hannu Lehman sanoo.

Maastohiihtoon on ilmoittautunut kaikkiaan 119 urheilijaa 13 maasta, mäkihyppyyn 73 urheilijaa 16 maasta ja yhdistettyyn 50 urheilijaa 12 maasta.

– Maailman parhaat talviurheilijat kohtaavat Salpausselän kisoissa jälleen kerran. Monilta suomalaisurheilijoilta voidaan odottaa hyviä suorituksia, mikä nostaa kisatunnelmaa entisestään. Luvassa on kaikin tavoin hieno kolmipäiväinen kattaus, jonka kokee parhaiten paikan päällä, Lehman sanoo.

Lähde: Lahti Events


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.