Reetta Hurske päihitti suomalaiset kilpasiskonsa kotimaisella kärkiajalla – Annimari Korte pettyi ennätyksestään huolimatta

© Kuva: Getty Images

Reetta Hurske oli 60 metrin aidoissa kolmas kauden kotimaisella kärkiajalla 8,02 Kansainvälisen yleisurheiluliiton halliturneen kilpailussa Saksan Karlsruhessa. Nooralotta Neziri oli finaalissa kuudes hyvällä ajalla 8,03.

– Molemmat juoksut olivat hyviä, vaikka kolhaisin molemmissa ensimmäistä aitaa, mikä vähän sotkee rytmiä, Hurske totesi.

Hurskeen hallikauden tavoite on sama kuin Nezirillä, eli rikkoa 60 metrin aitojen SE 7,97, jonka he kumpikin juoksivat viime talvena.

– Olen tyytyväinen näihin juoksuihin. Kilpailuun valmistava kausi on ollut raskas. Olen tehnyt harjoituksissa paljon määrää ja voimaa eikä tehoja ole irronnut niin paljon kuin omasta mielestä olisi pitänyt. Valmentaja on kuitenkin ollut tyytyväinen, Hurske sanoi.

Nezirin mukaan tavoite oli rikkoa Suomen ennätys jo Karlsruhessa.

– Eikä se kauas jäänyt. Finaalissa parilla ensimmäisellä aidalla meillä ottivat kädet yhteen Cindy Rolederin kanssa, mutta loppu tuli hyvin. Harmittaa kuitenkin, että olin kuudes, kun olisin yhtä hyvin voinut olla kolmas. Erot olivat nyt niin pienet. Sadasosa kolmossijaan, Neziri kertaili.

– Kauden aloitukseksi nämä juoksut menivät tosi hyvin. Tässä on nyt tulossa hyviä kisoja, joiden aikana uskon, että SE menee ja kun MM-hallit on siirretty, hallikaudesta tulee sopivan lyhyt. Keväälle jää hyvin aikaa valmistautua olympiakisoihin.

Karslruhen 60 metrin aitojen finaalin voitti Dohan MM-kisojen 100 metrin aitojen nelonen Nigerian Tobi Amusan ennätyksellään 7,84.

Hurske ja Neziri kohensivat finaalissa aikojaan alkueristä. Hurske oli omassa alkuerässään neljäs ja meni jatkoon ajalla 8,07. Neziri oli oman alkueränsä kolmas ajalla 8,06.

Korte: Jännitin liikaa

Annimari Korte oli kilpailun ensimmäisessä alkuerässä viides halliennätyksellään 8,11. Hän oli ensimmäinen, joka putosi finaalista. Kortteen aiempi ennätys oli toissa vuonna juostu 8,29.

– Se oli tosi huono juoksu. Kun se oli kauden ensimmäinen kunnon hallikilpailu ja oikeastaan ensimmäinen kunnon hallikilpailu ikinä, jännitin varmaan liikaa ja enkä uskaltanut juosta niin kuin olen juossut treeneissä, Korte sanoi.

Karlsruhe. Saksa:
Kv. yleisurheiluliiton hallisarjaa:
Naiset, 60 m aj: 1) Tobi Amusan Nigeria 7,84, 2) Christina Clemons USA 7,98, 3) Reetta Hurske Suomi 8,02 (kkk),…6) Nooralotta Neziri Suomi 8,03.

Alkuerät: erä 1: 1) Amusan 7,95,..3) Neziri 8,06, ..5) Annimari Korte Suomi 8,11. Erä 2: 1) Alina Talai V-Venäjä 8,01,…4) Hurske 8,07.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.