Salpausselän kisat reagoivat sääolosuhteisiin – Lumilajien tilalle tulee muita aktiviteetteja

© Kuva: Juha Tamminen

Vallitsevat sääolosuhteet saivat Salpausselän kisojen yleisöpalvelut reagoimaan muokaten lapsille suunnattua oheisohjelmatarjontaa. Tilanne ei kuitenkaan osoittautunut haasteelliseksi, sillä yleisöpalveluista vastaava Tea Kosunen ja Lasten Lumipäiväkoordinaattori Hanna Vilhunen muuttivat nopeasti konseptiaan ja tuovat lumilajien tilalle muita aktiviteetteja.

Salpausselän kisoihin saapuville lapsiperheille suunniteltu palvelutarjonta sisältää kilpailutapahtumien lisäksi aktiviteettejä sekä sisällä, että ulkona. Pajulahden liikunnanohjauksen opiskelijat isännöivät Karpalon lastenaluetta ja Lasten Lumipäivien palkitut lumiliikuntarastit toteutetaan tänä vuonna sovelletusti, niin ikään Karpalossa. Erilaisten lumiaktiviteettien sijaan alueella on tänä vuonna oma pelialue, tarkkuusheittoa ja näillä näkymin myös mäkihyppyä. Ainoastaan COOP Mini World Cup -hiihtokilpailu joudutaan perumaan tämän vuoden osalta.

Touhualueen lisäksi Karpaloon kohoaa Lahden seurakuntien Jänöjussin kota, kisateatteri, teatterikahvila sekä nuotiopaikka makkaranpaistoon. Kisa-alueen sisällä sijaitseva Hiihtomuseo on avoinna kaikille kisavieraille ja ravintolapalvelut löytyvät Lahti Hallista.

Lahti Halliin rakentuu lapsiperheille myös oma toiminta-alue, joka pitää sisällään Lahden Ammattikorkeakoulun kanssa toteutettavan lasten puuhaparkin, pomppulinnan sekä LUMA-keskuksen tiedetyöpajat. Lisäksi Lahti Halli palvelee myös pienten lasten perheitä, sillä tiloista löytyvät myös vaunuparkki, lastenhoitohuone, pienimpien lasten ruoan lämmittämiseen tarvittavat mikrot, syöttötuolit ja tilavammat wc:t.

Lähde: Lahti Events