Martti Puumalainen otteli pronssille judon Bulgariassa Sofiassa European Open -turnauksessa painoluokassaan yli sata kiloa. Turnaus on osa Tokion olympiakarsintaa. Mitali on Puumalaisen uran ensimmäisen European Open -tasolla.

– Neljä tiukkaa matsia tänään. Ensimmäisessä oli Romanian Croitoru, jota minä pidän tosi hyvänä. Se oli tosi hyvä ottelu itseltäni. Sain pidettyä koko ajan liikkeen ja otteet itselläni. Toisessa tuli vastaan Venäjän Antonov. Se oli päivä huonoin matsi. Jotenkin olin liian hätäinen siinä enkä lähtenyt rakentamaan otetta tarpeeksi hyvin. Mokasin siinä, että lähdin liikaa hakemaan kahvaotetta ja vastustaja sai siitä ipponin suorituksen. Ei siitä enempää, Puumalainen kommentoi tuoreeltaan otteluitaan Sofiasta Judoliiton tiedotteessa.

– Sitten tuli ukrainalainen. Siinä minä oli aluksi vähän pinteessä. Ottelu tuli aika pian edellisen jälkeen. En tiedä ehkä en ollut palautunut oikein siitä. Valmentajalta tuli tosi hyvä vinkki, että ota molemmat hihat kiinni ja siitä sainkin sitten wazarin tuplahihasodella ja sidonnan päälle. Oli hyvä taisteluvoitto, josta tuli hyvä fiilis. Sitten pronssiotteluun tuli Ranskan Zalagh. Alku oli vähän tunnustelua, mutta sitten otin taas molemmat hihat kiinni ja siitä tulikin ippon heti. Tämä oli hyvä päivä ja lisää oppia tulevaan, Puumalainen jatkoi.

Pronssiottelussa vastustajaksi tuli vastustajaksi Ranskan kakkosjudoka miesten raskaassa sarjassa Nabil Zalagh kansainvälisen rankingin 81. sijalta. Ottelun ensimmäisestä aloituksesta Puumalainen hyökkäsi käsivarsiheitolla, jonka Zalagh pääsi torjumaan.

Toisesta aloituksesta Puumalainen rakensi otteen ranskalaisen molemmista hihan suista ja vei vastustajansa matalalla sodetsurikomigoshilla näyttävästi selälleen, kun ottelu ole ehtinyt vanheta vain 34 sekuntia.

Näin Puumalaiselle uran ensimmäinen European Open tason turnauksen mitali. Viime syksynä Puumalainen otteli pronssille alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa.

Lähde: Judoliiton tiedote