Suomalaisilla vaisu päivä Ski Tourilla – suomalaisista parhaiten suoriutunut Krista Pärmäkoski talutettiin pois maalialueelta

© Kuva: Getty Images

Maastohiihdon Ski Tour jatkui tänään Norjassa, kun Meråkerissa hiihdettiin vapaan hiihtotavan 34 kilometrin kilpailut. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka hiihti maaliin sijalle 17.

Pärmäkoski starttasi kilpailuun vauhdilla, mutta jäi lopulta kärkiryhmästä.

– Lähdettiin tosi kovaa vauhtia ja vähän riskilläkin. Halusin, että pysyisin mahdollisimman pitkään keulan mukana. Yritin vetää (kärkiryhmää) kiinni, vastatuuli oli sen verran kova, etten pystynyt enää Ebban (Andersson), Heidin (Weng) ja Ingvildin (Östberg) vauhtiin vastaamaan. Jalat loppui ja energia loppui, oli taistelua maaliin, totesi Pärmäkoski.

Suomalaisurheilija kertoi, että ei onnistunut kilpailun aikana juomaan tarpeeksi. Pärmäkoski jouduttiin taluttamaan pois maalialueelta.

– Viimeinen 2,5 kilometriä oli tuskien taival. Maalissa sitten alkoikin selviytymistaistelu, veti pahat krampit jalkoihin. Nyt on kaikki hyvin ja sai energiaa kroppaan, kertoi Pärmäkoski voinnistaan.

Kilpailun voitti Therese Johaug. Johaug voitti Östbergin neljällä sekunnilla. Kolmanneksi hiihti Weng.

Iivo Niskanen hiihti miesten kilpailussa sijalle 19. Kilpailu alkoi miesten osalta rauhallisesti, mutta kääntöpaikalta takaisin päin lähdettäessä ryhmä hajosi. Niskanen ei pysynyt kärkiporukan mukana.

– Erikoisen huono sija. Sykkeet tuli hyvin ylös, hiihto tuntui ihan hyvältä, mutta tulos on tuo. Latu oli helpohko, isoja eroja tuli sitten loppuun stadionille tullessa, pohti Niskanen kilpailun päätteeksi.

– Iivo ei oikein enää päässyt kärkiryhmiin mukaan ja ero alkoi kasvamaan loppua kohti. Ei ihan sellainen päivä, mitä odotettiin, komppasi miesten valmentaja Teemu Pasanen.

Muut suomalaismiehet jäivät pistesijojen ulkopuolelle. Lari Lehtonen oli 49:s, Markus Vuorela 50:s ja Lauri Vuorinen 68:s. Kilpailun voitti Aleksandr Bolshunov. Toiselle sijalle taisteli Johannes Hösflot Kläbo ennen Emil Iverseniä.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.