Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aino Pulkkisen raju neljän juoksun urakka yleisurheilun nuorten hallimestaruuskilpailuissa Helsingissä tuotti täyden potin. Pulkkinen voitti 22-vuotiaiden 60 metrin finaalin ennätyksellään 7,44 alku- ja välierien jälkeen. Vajaa tunti myöhemmin hän voitti 400 metriä ajalla 55,62 johdettuaan juoksua koko matkan.

– Se vähän pelotti 400 metrillä, kun alussa ei näkynyt ketään, mutta ihan ookoo juoksu siitä tuli, varsinkin kun en tänä talvena ole 400 metriä juossut, Pulkkinen totesi.

Veitsiluodon Kisa-Veikkojen Mette Baas ja HIFK:n Viivi Lehikoinen olivat toinen ja kolmas ajoin 55,75 ja 56,34.

– 60 metrin voitto tuli rennosti. Odotin Kemppisen Lottaa siihen viereen, mutta nyt se meni näin.

Pulkkinen viittasi Kemppisen vilppilähtöön 60 metrin finaalissa. Kemppisen ohella neljä muutakin eri ikäluokkien mestariehdokasta joutui sivuun vilppilähdön takia. 22-vuotiaiden finaalista vilppilähdön takia siirrettiin sivuun myös Sara Francis.

– Minusta se ei tuntunut varaslähdöltä vaan hyvältä lähdöltä. Tuntui kummalliselta, kun se ammuttiin takaisin, Kemppinen sanoi.

Kemppisen mukaan hänen reaktioaikansa oli selvästi alle sallitun, vaikka se ei juoksijasta siltä tuntunut.

– Se oli minulle ensimmäinen varaslähtö koskaan, Kemppinen sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote