Salon Vilppaan Wilma Murto päätti talven kilpailukautensa Tampereella Suomen hallimestaruuskilpailuissa naisten seiväshypyn mestarina sivuttuaan kauden parasta tulostaan 460, eikä Tokion olympiakisojen tulosraja 470 ollut kaukana.

– Sitä voi olla tyytyväinen ja harmissaan samaan aikaan. Olen tosi tyytyväinen, että pystyn tuollaisia hyppyjä tekemään, mutta toinen 470:n hyppy oli lähellä onnistua. Se hyppy kertoi, että minulla on 470:n ylitykseen ominaisuudet ja tekniikka, Murto sanoi.

Samoin suojattinsa kilpailun näki valmentaja Jarno Koivunen.

– Wilmalla oli nyt vähän taipumusta lähteä liikkeelle liian innokkaasti, mutta 460:n ylityksessä hän malttoi aloittaa rauhallisemmin. 470:n yrityksistä toisessa hypyn korkeus riitti, mutta etäisyys oli liian kaukana, Koivunen sanoi.

Syksyn takareisivaivan kanssa kamppaillut Murto on talven kilpailuissa saanut juoksun ja hypyn kulkemaan. Saavutettuja asioita on tarkoitus vaalia ja hioa kevään harjoittelussa, jota sävyttää pitkä harjoitusleiri Italiassa.

– Ei tarvitse tehdä mitään ihmeellistä. Pidetään kiinni tästä vireestä, Murto kiteytti olympiakisoihin tähtäävän harjoittelun linjauksia.

Lähde: Urheiluliiton tiedote