Seiväshyppääjä Wilma Murto ei peittele innostustaan. Hallikausi on alkanut vahvasti ja sunnuntaina Helsingin Liikuntamyllyssä on edessä pohjoismainen hallimaaottelu, jossa Murto on tilastokärki. Ykköshaastaja on viime kesänä 470 ylittänyt Ruotsin Michaela Meijer.

– Odottelin innolla Ruotsin kokoonpanoa. Olisi ollut kova juttu, jos Angelica Bengtsson ja Meijer olisivat molemmat olleet mukana, mutta eiköhän me saada Michaelan kanssa kova kisa aikaiseksi, Murto sanoo.

Murto taivutti avauskilpailussaan Tukholmassa 447. Viikko sitten Lempäälässä kauppakeskus Ideaparkissa pidetyssä kilpailussa ylittyi 450 eikä 460 jäänyt kauas. Toiveissa on jatkaa samaa rataa Helsingissä sunnuntaina.

– Läksin talven ensimmäisiin kilpailuihin arvioiden ja kuulostellen. Nyt tietää jo paremmin, mihin askelmerkit laitetaan ja mitä seipäitä otetaan käyttöön. Tekeminen on alkanut kalibroitumaan, Murto sanoo.

Murron mukaan tekeminen tuntuu nyt siltä, miltä hän haluaisikin sen tuntuvan, mutta miksi?

– Juoksu tulee ihan eri tavalla kuin pitkään aikaan. Se on se, mihin Jarno Koivusen kanssa on keskitytty sen jälkeen, kun Turkuun tulin, Murto viittaa syksyiseen paluuseensa Koivusen valmennukseen.

– Se on yksi ja ainoa asia, joka ollut työn alla. Juoksun ehdoilla on tehty kaikki treenit ja se on purrut tosi hyvin. Viimeksi juoksu on ollut tuollaista vuonna 2016.

Murron oma ennätys on yhä neljä vuotta sitten hypätty junioreiden maailmanennätys 471.

Lähde: Urheiluliiton tiedote