95. Salpausselän kisojen olosuhteet ja tunnelma keräsivät kehuja kisavierailta, jotka saivat erityisesti lauantaina nauttia myös kauniista talvipäivästä. Salpausselän kisoissa vieraili viikonloppuna 30 800 henkilöä, josta sunnuntain osuus 9500. Joukkueiden jäseniä oli 572, mediaa 419 ja vapaaehtoisia 1100. Palkintorahaa jaettiin kokonaisuudessaan 419 750 frangia.

– Pääsimme kävijätavoitteeseemme (30 000). Kaiken kaikkiaan tavoitteet ja odotukset ylittyivät. Viikonlopun parasta antia oli ihmisten iloiset ilmeet ja Salpausselän henki, pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen sanoo tyytyväisenä.

– Eri tahoilta saamamme palaute on ollut jopa poikkeuksellisen positiivista. Maastohiihdossa joukkueet ovat olleet täydellisen tyytyväisiä sekä ratoihin että olosuhteisiin yleensä, mäkihypyssä FIS:n kilpailupäällikkö Walter Hofer sanoi perjantain kilpailun olleen tämän kauden paras mäkikilpailu. Siitä olemme erityisen iloisia. On ollut hienoa myös kuulla, että myyntipisteissä on ollut erittäin vilkasta, Salpausselän kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Juha Kolu sanoi iloisena.

Kolu oli tyytyväinen myös siihen, että vaikeasta talvesta huolimatta kaikki kilpailutapahtumat saatiin vietyä suunnitellusti ja alkuperäisillä reiteillä läpi.

– Se on tänä talvena ollut harvinaista.

Vapaaehtoiset tekivät jälleen valtavasti työtä tapahtuman eteen.

– Jälleen kerran on aihetta kiittää heitä. Heistä on todella välittynyt se hyvä tunnelma, joka tapahtumassa on ollut koko viikonlopun. Upea elämys oli jälleen myös musiikin tahtiin tehty ilotulitus. Erityisesti tänä vuonna musiikki antoi siihen vaikuttavuutta, Kolu sanoi.

Alustavan kalenterin mukaan Salpausselän kisat järjestetään ensi vuonna 23. –24. tammikuuta.

Lähde: Lahti Events